Duidelijk signaal Marokko: Amrabat bij definitieve selectie

Reacties

Sofyan Amrabat zit bij de definitieve selectie van Marokko voor het beslissende WK-kwalificatieduel met Ivoorkust. Als de Feyenoorder de oproep accepteert, maakt hij daarmee zijn keuze en laat hij Oranje links liggen.

Duidelijk signaal Marokko: Amrabat bij definitieve selectie

Amrabat stelde de keuze tot dusver voor zich uit. In september werd hij al eens opgenomen in de voorselectie van Marokko. Destijds haalde Amrabat de definitieve selectie niet wegens liesklachten.

Die oproep was voor de KNVB reden om Amrabat te benaderen. Bondscoach Dick Advocaat bevestigde dat de bond contact had met onder anderen de zaakwaarnemer van Amrabat en gaf aan dat hij een gegadigde was om in de toekomst voor Oranje te spelen.

Marokko heeft tegen Ivoorkust op 11 november aan een punt genoeg om een WK-ticket in de wacht slepen. Als Amrabat minuten maakt in de laatste wedstrijd van de kwalificatie, dan kan de middenvelder als vanzelfsprekend niet meer in actie komen voor het Nederlands elftal.

De volledige selectie van Marokko voor het duel met Ivoorkust:

Doel: Munir Mohand El Mohamadi (CD Numancia), Yassin Bounou (FC Girona), Ahmed Reda Tagnaouti (IRT Tanger).

Verdediging: Nabil Dirar (Fenerbahçe), Achraf Hakimi (Real Madrid), Fouad Chafik (Dijon), Mehdi Benatia (Juventus), Romain Sais (Wolverhampton Wanderers), Hamza Mendyl (Lille), Jawad El Yamiq (Raja Casablanca), Oualid El Hajjam (Amiens), Badr Banoun (Raja Casablanca).

Middenveld: Karim El Ahmadi (Feyenoord), Sofyan Amrabat (Feyenoord), Mbark Boussoufa (Al-Jazeera), Faycal Fajr (Getafe), Younes Belhanda (Galatasaray), Hakim Ziyech (Ajax).

Aanval: Sofiane Boufal (Southampton), Amine Harit (Schalke 04), Nordin Amrabat (Leganés), Ismaël El Haddad (Wydad Casablanca), Achraf Bencharki (Wydad Casablanca), Mimoun Mahi (FC Groningen, Khalid Boutaib (Evkur Yeni Malatyaspor).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.