Smaakmaker Heracles maakt fraaie transfer naar La Liga

Reacties

Luca de La Torre heeft zijn gewenste transfer te pakken. De 24-jarige middenvelder verruilt Heracles Almelo voor Celta de Vigo, waar hij een contract voor vier seizoenen tekent.

Smaakmaker Heracles maakt fraaie transfer naar La Liga
© Pro Shots

In het teleurstellende seizoen van Heracles was De La Torre het lichtpuntje. De Amerikaan bracht de Almeloërs met zijn ongrijpbare dribbels aan het voetballen. Dat leverde hem veel complimenten op. ‘Luca is een uitstekende speler met een geweldige dribbel, echt ongekend’, concludeerde Justin Hoogma na zijn terugkeer.

Zelfs FC Twente-trainer Ron Jans was lovend over de middenvelder, na zijn hoofdrol in de derby eind april: ‘Potverdorie, wat een goede speler. Het was een genot om naar hem te kijken. Hij heeft vier, vijf keer het hele veld overgestoken met de bal. Hij was te snel voor ons’, erkende Jans.

Het bleef voor De La Torre niet bij complimenten. De Amerikaan speelde zich ook in de kijker bij de nationale ploeg. Daar is hij inmiddels vaste klant en mag hij geregeld ook in de basis beginnen. Om zijn kansen op deelname aan het WK niet te verspelen met een jaar in de Keuken Kampioen Divisie, wilde De La Torre dan ook graag een transfer maken.

Die transfer heeft hij nu te pakken. De La Torre tekent een contract tot medio 2026 bij Celta de Vigo, de nummer elf van het afgelopen seizoen in La Liga. De La Torre had in Almelo nog een contract tot medio 2023 en dus betaalt Celta een transfersom voor de middenvelder. Volgens Spaanse media gaat het om een bedrag rond de twee miljoen euro.

Lees op VI PRO meer over de specifieke kwaliteiten van Luca de La Torre:

Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer Celta de Vigo
Meer over Celta de Vigo
Meer L. de la Torre
Meer over L. de la Torre
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.