Pepi wint CONCACAF Nations League met VS

Op zondag werd niet alleen de finale van de Nations League in Europa gespeeld, maar ook die van de CONCACAF. Daarin waren de Verenigde Staten met 2-0 te sterk voor Canada. Ricardo Pepi kwam als invaller binnen de lijnen.

In de Final Four van de CONCACAF Nations League had Canada zich ten koste van Panama geplaatst voor de finale, terwijl Amerika mede door een goal van Pepi met 3-0 won van Mexico. Net als in het vorige duel begon Pepi, dit seizoen goed voor twaalf goals in de Eredivisie, op de bank. Ook FC Utrecht-speler Taylor Booth en voormalig Heraclied Luca de la Torre (ingevallen net na de rust) hadden een reserveplek.

Al binnen het kwartier kwamen de Verenigde Staten op voorsprong. Centrale verdediger van Crystal Palace Chris Richards kopte een corner van Giovanni Reyna onder doelman Milan Borjan door. Canada had weliswaar in het overgrote deel van de wedstrijd de bal, maar de grootste kansen waren voor de tegenstander. Tien minuten voor rust maakte Folarin Balogun er 0-2 van, opnieuw op aangeven van Reyna. Hij zette de spits met een slim balletje oog in oog met de doelman.

Zo greep Amerika de eindzege van de Nations League in Las Vegas. De vorige editie in 2019/20 werd ook al gewonnen door de Verenigde Staten. Destijds wonnen zij na verlenging van Mexico.