Slot verklaart basisplek Nieuwkoop: 'Daar wordt De Kuip niet vrolijk van'

Reacties

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft woensdagavond voor de bekerwedstrijd tegen PSV bevestigd dat Bart Nieuwkoop opgesteld staat als een verkapte rechtsbuiten. Dit betekent dat de coach niet sleutelt aan zijn defensie, op papier staan er vijf Feyenoord-verdedigers in de basisopstelling.

Slot verklaart basisplek Nieuwkoop: 'Daar wordt De Kuip niet vrolijk van'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
PSV
PSV

Slot heeft een reden voor zijn keuze. 'In dit geval heeft Javairô Dilrosun heel lang, heel weinig gespeeld. De laatste keer dat hij twee duels in vier dagen tijd speelde, moest ik hem na zestig minuten eruit halen. En we beginnen ook met een Calvin Stengs die niet okselfris is. Door de absenties heb ik geen andere rechtsbuiten', doelt Slot bij ESPN op bijvoorbeeld Yankuba Minteh en Alireza Jahanbakhsh, die interlandverplichtingen hebben.

Nieuwkoop is uiteraard een rechtsback, maar Slot weet dat hij ervaring heeft als het gaat om een aanvallende positie. 'Bij Union Sint-Gillis was Nieuwkoop de rechtsback in een defensie met vijf man, dan ben je eigenlijk ook een verkapte rechtsbuiten. Je weet dat Dilrosun het geen negentig minuten volhoudt. Als je dan na een uur hem eraf haalt, je moet nog een goal maken en je brengt Nieuwkoop in, daar wordt De Kuip niet vrolijk van', bedacht Slot zich.

De winnaar van dit duel plaatst zich voor de kwartfinale van de TOTO KNVB-beker, in die ronde is AZ de tegenstander.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.