Slot: 'Ook in Europa is opgemerkt hoe Feyenoord zich presenteerde'

Reacties

De winterstop nadert al: nog drie wedstrijden en het voetbaljaar 2023 zit erop voor Feyenoord. Na de wedstrijd tegen FC Volendam maakte trainer Arne Slot voorzichtig de balans op van de eerste seizoenshelft.

Slot: 'Ook in Europa is opgemerkt hoe Feyenoord zich presenteerde'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Cijfermatig heeft Feyenoord geen beroerd jaar, verre van. Op dit moment staat de ploeg er één punt beter voor dan een jaar geleden, en dat leidde tot de landstitel. Ook Europees is het resultaat in zekere zin hetzelfde: er wacht na de winterstop Europa League-voetbal. Toch is de perceptie minder positief, ziet Slot, na de uitschakeling in de Champions League en de forse achterstand op PSV in de Eredivisie.

'We hebben qua puntenaantal een goed seizoen, en gaan voor het derde jaar op rij overwinteren in Europa. Er zijn alleen twee dingen die verveend zijn: ten eerste hebben we een concurrent die alles wint, voor zover je dat nog een concurrent kan noemen. Ten tweede hebben we tot vanavond nooit het gelukje gehad. Dat begon meteen tegen Fortuna in de eerste speelronde, het is naar Enschede gegaan, het was bij Lazio zo. We hebben, vind ik, een goed seizoen maar geen geweldig seizoen.'

Volgende week is er nog een wedstrijd in de Champions League, een afscheidsduel op Celtic Park, bij winst goed voor zo'n drie miljoen euro. Slot: 'Dat het geld oplevert is me door een aantal mensen binnen de club al een aantal keren verteld. Nou ja, als de club geld verdient is dat voor mij ook goed, maar voor mij speelt het dat we Feyenoord op een geweldige manier hebben gepresenteerd in Europa. Dat is niet beperkt gebleven tot Nederland, ook in Europa is het opgemerkt. We spelen om de mensen nog eens te laten zien wat we kunnen.'

Vooruitkijkend naar januari: gaat Feyenoord zich nog versterken? 'Het is duidelijk wat we willen, maar ik werk bij een club waar niet alles wat we willen ook te realiseren is. Het heeft geen zin om spelers te halen die niet goed genoeg zijn. Je kan vast wel spelers halen die mee kunnen spelen, de vraag is of je daar behoefte aan hebt of aan wat anders', sprak Slot.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
33
28
4
1
108-20
+88
88
2
Feyenoord
33
25
6
2
88-26
+62
81
3
FC Twente
33
20
6
7
67-35
+32
66
4
AZ
33
19
7
7
67-36
+31
64
5
Ajax
33
15
10
8
72-59
+13
55
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.