Giménez voorkomt blamage Feyenoord tegen crisisclub Volendam

Reacties

De rampweek van FC Volendam heeft een volgend hoofdstuk gekregen in De Kuip. Donderdagavond waren de Volendammers heel lang op weg naar een erg knap resultaat tegen Feyenoord, maar in de extra tijd was topscorer Santiago Giménez genadeloos.

Giménez voorkomt blamage Feyenoord tegen crisisclub Volendam
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
FC Volendam
FC Volendam

In De Kuip stonden twee ploegen tegenover elkaar die niet de beste week achter de rug hadden. Feyenoord verloor achtereenvolgens van Atlético Madrid en PSV, bij Volendam ging het allemaal wat extremer. Het bestuur werd weggestuurd, boze clubmensen spraken zich uit en Team Jonk stapte op. Twee dagen geleden werd bekend dat trainer Matthias Kohler op non-actief werd gesteld, assistent Michael Dingsdag nam de honneurs waar in De Kuip.

De oud-voetballer van onder andere Vitesse, SC Heerenveen en NAC Breda liet zich meteen gelden bij Volendam. Hij stelde vijf verdedigers op en gokte op de omschakeling. Bij Feyenoord ontbrak Calvin Stengs met een voetblessure, Antoni Milambo maakte als vervanger zijn basisdebuut bij de Rotterdammers.

De insteek van Dingsdag werkte in eerste instantie niet tegen Feyenoord. Nadat Giménez een grote kans had gemist, schoot Quinten Timber al in de dertiende minuut hard raak voor de 1-0. Volendam liet zich echter niet van de wijs brengen en met Lequincio Zeefuik voorop werd nog steeds gegokt op de snelle uitbraak. Dingsdag beschikt dan wel niet over de juiste trainerspapieren, zijn spelidee werd in de eerste helft toch beloond. Zeefuik speelde Gernot Trauner simpel uit en mikte raak in de rechterhoek achter Justin Bijlow.

Een zeldzaam moment van geluk voor FC Volendam. Vlak voor tijd ging het toch weer helemaal mis voor de uitclub.
© Pro Shots
Een zeldzaam moment van geluk voor FC Volendam. Vlak voor tijd ging het toch weer helemaal mis voor de uitclub.

Zo stond het 1-1 bij rust, waarin de balans werd opgemaakt. De statistieken waren veelzeggend: Volendam sloot de eerste 45 minuten af met een totaal van 15,8 procent balbezit. Het laagterecord van dit seizoen werd ook al door Volendam gevestigd en lag sinds speelronde zeven op 24,46 procent. Het speelplan van de uitclub werkte, waardoor Feyenoord ook in de tweede helft veelvuldig aan de bal kwam.

Trainer Arne Slot gooide al snel Igor Paixão en Ayase Ueda in de ploeg om iets te forceren, ook Leo Sauer en Javairô Dilrosun voegden zich bij de aanvallende linie. Volendam leek echter stand te houden in Rotterdam-Zuid, tot enkele minuten voor tijd. Giménez kopte in de derde minuut van de extra tijd binnen, waarna het zelfs nog 3-1 werd door Paixão. Volendam stuurde keeper Mio Backhaus mee naar voren bij een corner, waarna Feyenoord uit de counter de bal in het lege doel kon werken via de Braziliaan.

De extra tegengoal op het einde zorgt er ook nog eens voor dat Volendam op basis van doelsaldo onderaan komt te staan in de Eredivisie. Feyenoord blijft de nummer twee van de Eredivisie, op tien punten van PSV.

Feyenoord Nederland

FC Volendam Nederland

FC Volendam Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
34
29
4
1
111-21
+90
91
2
Feyenoord
34
26
6
2
92-26
+66
84
3
FC Twente
34
21
6
7
69-36
+33
69
4
AZ
34
19
8
7
70-39
+31
65
* Actueel tot en met 20 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.