Slot legt uit waarom hij Stengs zo graag bij Feyenoord wilde hebben

Reacties

Calvin Stengs heeft zijn eerste minuten in het shirt van Feyenoord achter de rug. De 24-jarige aanwinst deed een half uur mee in het oefenduel met Villarreal (1-1) en maakte een prima eerste indruk. Trainer Arne Slot en ploeggenoot Quinten Timber zijn complimenteus.

Slot legt uit waarom hij Stengs zo graag bij Feyenoord wilde hebben
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
Villarreal
Villarreal

Stengs begon als rechtsbuiten, maar had de vrijheid om vanaf die plek ook veel naar binnen te komen, aangezien Marcus Pedersen er als rechtsback vaak overheen denderde. De van OGC Nice overgenomen spelmaker werd veel gezocht en verstuurde enkele splijtende passes. Toen hij zoals afgesproken na een half uur naar de kant ging, ontving hij een luid applaus van Het Legioen.

'Calvin is een goede speler. Vandaag vond ik hem ook al best wel goed. Op het middenveld, meevoetballend ook, dus goed om hem erbij te hebben’, zei Timber op de persconferentie achteraf over zijn nieuwe ploeggenoot. 'Ik vind hem heel comfortabel aan de bal. Hij heeft natuurlijk een mooi linkerbeen. Hij kan extra kansen voor ons gaan creëren en extra ruimtes. Dus dat is wel mooi.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Slot schoof dus aan voor de persconferentie en legde daar uit waarom hij Stengs zo graag wilde hebben. ‘Ik denk om de redenen die je vandaag ook hebt kunnen zien. Ik ken Calvin nog vanuit mijn periode bij AZ, waar ik anderhalf jaar met hem heb gewerkt als hoofdtrainer en daarvoor nog als assistent. Hij was een speler die toen al heel goed de intensiteit van ons spel aankon en heel bereid was om zijn werk zonder bal te doen', begon Slot.

'En het spel aan de bal, daar heb je vandaag ook al vlagen van gezien. Elke bal die van zijn voet vertrekt, heeft over het algemeen de juiste snelheid en de juiste richting. En als hij in een moeilijke situatie wordt aangespeeld, straalt hij - in ieder geval vandaag en ook in zijn periode bij AZ - altijd uit dat hij het onder controle heeft. Dan voel je bijna even de rust in het stadion. Dat voelt een tegenstander ook’, verklaarde Slot. 'Daarnaast kan hij ook nog op twee posities spelen, dat is voor een trainer ook altijd fijn.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer C. Stengs
Meer over C. Stengs
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.