Feyenoord houdt Villarreal in toom tijdens fel en aantrekkelijk duel

Reacties

Feyenoord heeft donderdagavond een gelijkspel overgehouden aan het oefenduel met Villarreal. Op eigen veld maakte Alireza Jahanbakhsh een achterstand ongedaan. Calvin Stengs maakte zijn officieuze debuut.

Feyenoord houdt Villarreal in toom tijdens fel en aantrekkelijk duel
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
Villarreal
Villarreal

Trainer Arne Slot koos tegen de Spaanse subtopper voor Calvin Stengs als basisspeler. De kersverse aanwinst, overgenomen van OGC Nice, begon op de rechterflank. Dat was vanwege de afwezigheid van Santiago Giménez. De Mexicaanse spits was nog niet fit genoeg om te beginnen, waardoor Feyenoord geen risico nam. Igor Paixão startte als centrumaanvaller, Leo Sauer vanaf links.

In De Kuip nam Feyenoord direct het initiatief. Met Ramiz Zerrouki met de punt naar achteren en Mats Wieffer en Quinten Timber voor de van FC Twente gekomen controleur had de thuisploeg het middenveld stevig in handen. Het was dan ook het middenrif dat dicht bij de openingstreffer was. Eerst kon Zerrouki de bal met het hoofd niet goed verlengen, waarna Wieffer in tweede instantie van dichtbij over schoot. Daarvoor was Timber met een schot al gevaarlijk geweest.

Na een half uur zat het debuut van Stengs er alweer op. De zevenvoudig international werd, volgens afspraak, door Slot naar de kant gehaald zonder al te veel indruk te hebben gemaakt. Javairô Dilrosun verving hem en zag Villarreal bij de eerste serieuze kans direct toeslaan. Op slag van rust was het Étienne Capoue die uitstekend voorwerk van Spaans international Gerard Moreno bekroonde. De middenvelder schoot de bal op fraaie wijze uit de lucht achter aanvoerder Justin Bijlow (0-1).

Tekst gaat verder onder de foto.

© Pro Shots

In de tweede helft gooide Slot zijn elftal om. Onder andere Thomas Beelen, Thomas van den Belt en Yankuba Minteh maakten hun debuut in De Kuip als speler van de Rotterdammers. En ook talent uit eigen jeugd Antoni Milambo kreeg zijn kans. De middenvelder stond direct aan de basis van de gelijkmaker, door naar de grond te gaan na vermeend contact met de gelouterde Villarreal-doelman Pepe Reina (40). De strafschop was wel aan Jahanbakhsh besteed: 1-1.

Feyenoord zocht daarna naar de overwinning. Milambo werd gevaarlijk, maar schoot naast. Pogingen van Gjivai Zechiël, Minteh, Van den Belt en Dilrosun konden Reina ook niet kraken. Aan de andere kant voorkwam Timon Wellenreuther, na een flater van Marcos Lopez, een Spaanse treffer. De doelman greep uitstekend in en hield beide ploegen in evenwicht. Daar bleef het bij, waardoor het vrienschappelijke duel in een gelijkspel eindigde.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.