Slot legt uit: 'Mijn signaal werd lange tijd in de wind geslagen door AZ'

Reacties

Arne Slot wordt na dit seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord en toen dat nieuws bekend werd bij AZ, werd de coach direct ontslagen. De Alkmaarders hadden eerder juist ingezet op een langere samenwerking met de succestrainer. Slot vertelt nu zijn kant van het verhaal.

Slot legt uit: 'Mijn signaal werd lange tijd in de wind geslagen door AZ'
© Pro Shots

De 42-jarige Slot werd begin december op straat gezet, nadat hij had toegegeven dat hij in gesprek was met Feyenoord over een samenwerking. Technisch directeur van Max Huiberts verklaarde het ontslag door te stellen dat Slot nu niet meer met zijn volledige aandacht bij AZ kon blijven zitten. Ook vertelde hij dat de clubleiding had geprobeerd om het aflopende contract van Slot te verlengen, maar dat de coach lange tijd geen reactie gaf.

Toen Huiberts maar eens informeerde naar de stand van zaken, liet Slot weten dat hij besloten had om niet bij te tekenen. Dat terwijl de coach eerder wel de intentie had om langer in Alkmaar te blijven, zo vertelt hij aan De Telegraaf. 'Na het succesvolle seizoen dat helaas vanwege corona werd afgebroken, stond ik er voor open om mijn contract open te breken en voor meerdere jaren te verlengen, maar dat signaal werd lange tijd in de wind geslagen', vertelt hij. 'Ik heb daarnaast aangegeven dat het voor mij onwenselijk was om het nieuwe seizoen met een aflopend contract in te gaan. Maar ik heb lang moeten wachten op een concreet voorstel van AZ.'

Slot geeft aan dat hij al in mei vertelde dat hij wilde bijtekenen en dat hij in juni een evaluatiegesprek had met algemeen directeur Robert Eenhoorn en td Huiberts. Zij gaven aan ook graag langer door te willen en zouden contact opnemen met Slots zaakwaarnemer Mino Raiola. Het voorstel voor een nieuw contract kwam volgens Slot pas eind september binnen en de coach kon slechts voor een jaar bijtekenen. Dat zag hij niet zitten.

Niet lang nadat Slot AZ had afgezegd, werd Feyenoord concreet. De gesprekken met de Rotterdammers maakte Slot niet kenbaar bij de directie, iets waar Huiberts gefrustreerd over was. 'Maar toen ik aangaf mijn contract niet te willen verlengen, heb ik met de directie afgesproken dit voorlopig stil te houden om onrust en mogelijk mindere prestaties te voorkomen. Dus op het moment dat Feyenoord écht doorpakte, maakte ik dezelfde afweging', zegt Slot. 'Ik hecht er waarde aan te zeggen dat ik nooit heb gelogen. Op het moment dat me de vraag werd gesteld of ik met Feyenoord in gesprek was, heb ik direct ’ja’ geantwoord en dertig seconden later stond ik buiten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.