Slippertje Bayern München ondanks goal Robben tegen Mainz

Bayern München heeft in de Bundesliga onnodig puntenverlies geleden tegen degradatiekandidaat FSV Mainz 05 (2-2). Promovendus RB Leipzig kan zondag bij winst op Schalke 04 op zes punten komen van de formatie van trainer Carlo Ancelotti. Met nog vier duels op het programma lijkt er ondanks het slippertje nog geen vuiltje aan de lucht voor Der Rekordmeister.

Bayern München leek na de kwartfinale in de Champions League tegen Real Madrid, die dinsdag na verlenging werd verloren, nog niet helemaal wakker tegen Mainz. Arturo Vidal leed na een vervelende inspeelpass balverlies en daar profiteerde ex-Ajacied Bojan Krkic maximaal van. De Spanjaard schoot zich met zijn eerste Bundesliga-treffer in een illuster rijtje. Bojan was pas de zevende speler die het voor elkaar kreeg in de vier topcompetities van Europa te scoren.

Der Rekordmeister had niet lang nodig om de rug te rechten. Na ruim een kwartier spelen scoorde Arjen Robben op aangeven van Franck Ribéry. Vijf minuten voor de rust was het verrassend genoeg opnieuw Mainz dat de leiding nam in de Allianz Arena. Joshua Kimmich maakte een overtreding op Yoshinori Muto in het strafschopgebied en Daniel Brosinski was vervolgens succesvol vanaf elf meter.

Het liep ontzettend moeizaam bij Bayern München en pas in de 73ste minuut was het Thiago Alcántara die beide ploegen weer op gelijke hoogte zette. De Spanjaard dribbelde naar binnen en schoot de bal vervolgens zuiver onderin de hoek. Twee minuten later had Robert Lewandowski recht op een strafschop, maar deze werd niet gegeven door scheidsrechter Frank Willenborg.

In de slotfase lukte het de koploper van de Bundesliga niet om nog daadwerkelijk een vuist te maken, waardoor er een 2-2 stand op het scorebord bleef staan. De bezoekers onder leiding van trainer Martin Schmidt pakten zodoende een bonuspunt in de strijd tegen degradatie. Voor koploper Bayern München, dat voor de vierde officiële wedstrijd op rij zonder overwinning bleef, wacht woensdag de halve finale in de strijd om de DFB-Pokal thuis tegen Borussia Dortmund.