Simpele avond Arsenal na gênante schwalbe Welbeck

Arsenal heeft zich zonder veel problemen geplaatst voor de kwartfinale van de Europa League. Na de eerdere 0-2 zege in Milaan slaagde AC Milan er niet in te stunten in het Emirates Stadium: 3-1.

AC Milan begon veelbelovend in Londen. Na minder dan een minuut kreeg André Silva al een goede kans, terwijl ook Patrick Cutrone vroeg in de wedstrijd dreigend was. In de 35ste minuut volgde de verdiende 0-1 voor de bezoekers. Hakan Calhanoglu kreeg alle ruimte van Arsenal en haalde vanaf een meter of 25 vernietigend uit: 0-1.

Lang stond die voorsprong niet op het scorebord. Drie minuten later ging Danny Welbeck theatraal naar de grond (foto) na zeer licht contact met Ricardo Rodríguez, maar toch ging de bal op de stip. Welbeck zelf benutte het buitenkansje: 1-1.

Het presentje van de arbitrage leek de hoop bij Milan te vervagen. Jack Wilshere was nog voor rust dicht bij de 2-1, maar vond doelman Gianluigi Donnarumma op zijn pad. Milan kwam er aanvallend nauwelijks nog aan te pas in de eerste helft.

Na een uur dwong Cutrone met een fraaie volley Arsenal-keeper David Ospina tot een knappe redding. Een enorme blunder van Donnarumma gooide het duel in de 71ste minuut op slot. Een op het oog simpel houdbaar schot van Granit Xhaka werd door de AC Milan-goalie in zijn eigen doel geslagen.

Arsenal speelde het duel zonder groots te spelen uit. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 3-1. Welbeck kopte uit de rebound binnen nadat Donnarumma nog redde op een inzet van Aaron Ramsey. The Gunners zitten door de zege bij de laatste acht in de Europa League, AC Milan is uitgeschakeld.