Blessure Filipe Luís werpt schaduw over royale overwinning Atlético

Reacties

Atlético Madrid heeft donderdag zonder al te veel moeite de kwartfinale van het Europa League-toernooi bereikt. Na de overwinning in eigen huis (3-0), waren Los Colchoneros ook in Rusland te sterk voor Lokomotiv Moskou: 1-5.

Blessure Filipe Luís werpt schaduw over royale overwinning Atlético

Diego Simeone stuurde in Moskou niet zijn sterkste elf spelers het veld in. Antoine Griezmann zat op de bank en Diego Costa zat door een lichte blessure niet eens bij de selectie van de Madrilenen. Fernando Torres en Ángel Correa vormden het spitsenkoppel. Het laatste sprankje hoop van de Russen werd al spoedig weggenomen door Atlético Madrid. Na een kwartier had de formatie van Simeone al een uitdoelpunt te pakken. Op aangeven van Koke schoof Correa de openingstreffer binnen.

Lokomotiv Moskou, met ex-PSV'er Jefferson Farfán in de basis, gaf de moed niet op. Vier minuten na de treffer van de Spanjaarden trok Maciej Rybus met een afstandspegel de stand weer gelijk: 1-1. Vlak na de pauze kwamen Los Rojiblancos opnieuw op voorsprong. Op aangeven van Filipe Luís stuurde Saúl Ñíguez de bal in de verre hoek. De Spanjaard was in het heenduel ook al trefzeker.

Kort na zijn assist moest Luís per brancard van het veld. Éder wilde uithalen, maar schopte vervolgens hard tegen de inglijdende Braziliaan aan. Het zag er erg slecht uit voor de linksback. Atlético Madrid raakte niet van slag door de blessure. Torres toonde in de slotfase aan zijn trainer dat hij het zeker nog niet is verleerd. De 33-jarige spits benutte eerst een strafschop om even later de 1-4 binnen te schuiven.

Het mooiste doelpunt van de avond moest dan nog komen. De ingevallen Griezmann zorgde voor een pareltje tegen de nummer één van Rusland. Nadat Correa de bal fraai over zijn tegenstander wipte, legde hij de bal af op de Fransman. Griezmann stiftte de bal vervolgens fraai over Lokomotiv-doelman Anton Kochenkov heen.

Atlético Madrid neemt het zondag in La Liga op tegen Villarreal. Op 9 april staat de stadsderby tegen Real Madrid op de rol. De loting van het Europa League-toernooi staat vrijdagmiddag om 13.00 uur op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.