Simons genomineerd om Gavi en De Ligt op te volgen

Reacties

Xavi Simons (20) is genomineerd voor de Kopa Trophy, een prijs die France Football uitreikt aan de beste speler onder de 21 jaar. De Nederlandse aanvaller in dienst van RB Leipzig dankt zijn nominatie aan de prestaties die hij in het voorbije voetbalseizoen leverde.

Simons genomineerd om Gavi en De Ligt op te volgen
© Pro Shots

Simons hielp PSV aan de tweede plaats in de Eredivisie en de eindzege in de KNVB-beker, en tussendoor speelde de twintigjarige Amsterdammer een puik WK. Na een slepende transferzaak was de uitkomst dat zijn toekomst uiteindelijk niet in Eindhoven lag: Paris Saint-Germain kocht Simons terug en stalde hem bij Leipzig, waar hij afgelopen weekend ook belangrijk was.

De Kopa Trophy wordt uitgedeeld door de nog levende oud-winnaars van de Gouden Bal, voor Nederland zijn dat Ruud Gullit en Marco van Basten. Op 30 oktober weet Simons of hij in de prijzen valt en de tweede Nederlander wordt die de in 2018 in het leven geroepen trofee wint. Matthijs de Ligt ging hem in 2019 voor. In 2018 won Kylian Mbappé, in 2020 werd de award niet uitgereikt, in 2021 was het aan Pedri en in 2022 kreeg Gavi de prijs.

De concurrentie voor Simons is stevig, de overige genomineerden zijn Eduardo Camavinga, Alejandro Baldé, Jude Bellingham, Gavi, Rasmus Højlund, Jamal Musiala, Pedri, Antonio Silva en Elye Wahi. Simons won eerdere deze week overigens al wel de onderscheiding voor Talent van het Jaar in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Meer X. Simons
Meer over X. Simons
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.