Sigurdsson verrast Koeman met wereldgoal: 'Het was ongelooflijk'

Recordaankoop Gylfi Sigurdsson heeft bij zijn basisdebuut voor Everton direct grote indruk gemaakt op Ronald Koeman. De manager van The Toffees is vol lof over de intelligente IJslander na de play-offs voor de Europa League.

Vlak over de middenlijn nam Sigurdsson direct na de rust na een verovering de bal direct op zijn slof. Vanaf ruim vijftig meter klopte de aanvallende middenvelder Hajduk Split-doelman Dante Stipica, die compleet verrast werd. En de keeper was niet de enige. 'Ja, ik zag Gylfi's goal', vertelde Koeman na afloop met een grijns aan de BBC. 'Maar niet iedereen op de bank heeft het gezien. Het was ongelooflijk, ik heb er eigenlijk geen woorden voor.'

Er spatte dusdanig veel klasse van het doelpunt af om te spreken van een toevalstreffer. Koeman: 'Je moet erg slim zijn om die mogelijkheid te zien. Na twee of drie weken zou dit al de Goal van het Seizoen kunnen zijn.'

In Kroatië leek de situatie even penibel te worden voor Everton, dat in eigen huis al met 2-0 had gewonnen. De nieuwe doelman Jordan Pickford redde zijn club echter toen Ahmed Said in de 65ste minuut bij een 1-1 stand vanaf de strafschopstip aanlegde. 'Jordan laat zien dat we de juiste keuze hebben gemaakt door hem te kopen. Hij is nog jong (23, red.) en vanaf dag één ben ik al onder de indruk van wat hij laat zien', aldus de Everton-manager over de aankoop van minstens 28,5 miljoen euro, die Maarten Stekelenburg verdrongen heeft naar een plaats op de bank.

Door de 1-1 bij Hajduk Split is Everton voor het tweede seizoen op rij ongeslagen gebleven in de eerste zes officiële wedstrijden van het seizoen. Zondag wacht in de Premier League de uitwedstrijd tegen kampioen Chelsea (aftrap 14.30 uur).

Bekijk het weergaloze doelpunt van Gylfi Sigurdsson.