Sigthórsson: 'Nu mag IJsland feesten'

Reacties

IJsland schaarde zich ook tot eigen ongeloof bij de laatste zestien op het EK. Spits Kolbeinn Sigthórsson ziet kansen tegen Engeland op meer succes.

Sigthórsson: 'Nu mag IJsland feesten'

'Ongelooflijk. We zijn blij met dit resultaat. Nu mag IJsland feesten', vertelde Sigthórsson voor de camera van de NOS na de 2-1 zege op Oostenrijk, waardoor IJsland als nummer twee naar de achtste finale ging. 'We zijn nog ongeslagen.'

In eigen land werd het succes ook aangegrepen voor een feest. Sigthórsson heeft meegekregen dat in IJsland is geopperd om 22 juni om te dopen tot nationale feestdag in plaats van 17 juni, wanneer de onafhankelijkheid wordt gevierd. 'Maar dat kan ook de 27ste worden', blikte de spits vooruit naar het duel met Engeland.

Sigthórsson kijkt met een positief gevoel vooruit. 'We hebben vertrouwen dat we ook Engeland kunnen verslaan. We moeten dan wel iets meer aanvallen dan verdedigen', aldus de voormalig spits van AZ en Ajax.

De sterke defensie bleek de basis voor het succes tegen Oostenrijk. 'We speelden niet goed. Maar we kunnen verdedigen en dat weten we ook. Dat is onze kwaliteit. We doen het allemaal samen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.