Siem de Jong verruilt Ajax definitief voor onrustig FC Cincinnati

Reacties

Siem de Jong vervolgt zijn carrière in de Verenigde Staten. De 31-jarige middenvelder van Ajax gaat aan de slag bij FC Cincinnati.

Siem de Jong verruilt Ajax definitief voor onrustig FC Cincinnati
© Pro Shots

De Amerikaanse club heeft de komst van De Jong donderdag bevestigd. Ajax was bereid mee te werken met het afscheid van de ervaren middenvelder, die onder trainer Erik ten Hag niet veel verder kwam dan enkele invalbeurten.

Met het vertrek naar de Amerikaanse club, waar Gerard Nijkamp algemeen directeur is, komt een voortijdig einde aan zijn tweede Amsterdamse dienstverband. De Jong, die in 2017 terugkeerde bij Ajax, had nog een contract tot medio 2020.

Voor de middenvelder is het geen opvallende keuze. Tegen VI vertelde hij een MLS-avontuur zag zitten. 'Als het uitdraait op een buitenlandse club én ik zou kunnen kiezen, dan zou ik graag in de Verenigde Staten spelen. Dat lijkt me heel bijzonder, al loopt de kwaliteit van de teams in de Major League Soccer uiteen.'

De Jong komt bij FC Cincinnati in een onrustige voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het vertrek van trainer Ron Jans heeft voor de nodige onrust gezorgd. Met Jürgen Locadia en Maikel van der Werff spelen er nog wel twee Nederlanders. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Cincinnati
Meer over Cincinnati
Meer S. de Jong
Meer over S. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.