Sevilla ontsnapt zonder thuisblijver De Jong, Lamela pakt wéér de spotlights

Reacties

Real Madrid en Barcelona kwamen dit weekend niet verder dan remises in La Liga, maar Sevilla won maandagavond ook het tweede competitieduel en is dus nog steeds foutloos. Dat was dankzij een exteem late ontsnapping, de ingevallen nieuwkomer Erik Lamela was wederom het goudhaantje.

Sevilla ontsnapt zonder thuisblijver De Jong, Lamela pakt wéér de spotlights
© Pro Shots
Getafe
Getafe
0 - 1
Sevilla
Sevilla

Bij Sevilla ontbrak Luuk de Jong in de wedstrijdselectie. De Nederlandse spits die wordt genoemd bij onder meer PSV is wel weer hersteld van de blessure die hij opliep tijdens het EK, maar trainer Julen Lopetegui liet hem maandagavond thuis voor de trip naar Getafe. In het openingsduel (3-0 winst op Rayo Vallecano) bleef De Jong nog negentig minuten op de bank, het feit dat hij nu helemaal ontbrak zal leiden tot nog meer speculaties over een vertrek bij Sevilla.

Lopetegui nam Karim Rekik, Oussama Idrissi en Nemanja Gudelj wel allemaal mee, maar dat trio begon op de bank. De drie ex-Eredivisionisten zagen de bezoekers worstelen met de thuisploeg, pas in de dying seconds volgde er een ontsnapping. Met Idrissi en Rekik als invallers binnen de lijnen schoot de deze zomer van Tottenham Hotspur overgekomen Lamela de bal in de 93ste minuut in de rebound binnen, na een schot op de paal.

Lamela werd met zijn winnende 0-1 de grote man, zoals hij dat in de eerste wedstrijd van het seizoen ook al was. Tijdens zijn debuut viel hij halverwege in en maakte hij de 2-0 en de 3-0. Ook maandag mocht hij direct na rust opdraven. Met zijn tweede hoofdrol nestelde Sevilla zich naast landskampioen Atlético Madrid aan kop van de Spaanse competitie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.