Spaans spektakel: speler moet keepen, Vinícius tovert en schade voor Real

Levante heeft Real Madrid zondag in een ongekende wedstrijd overwerk en met tien man uiteindelijk ook puntenverlies bezorgd. Zo liep Real na Barcelona ook snel averij op.

Levante
Levante
3 - 3
Real Madrid
Real Madrid

Het begon allemaal zo mooi voor De Koninklijke. In de zesde minuut opende Gareth Bale de score op aangeven van Karim Benzema. Voor de in de Spaanse hoofdstad in ere herstelde aanvaller uit Wales was het zijn eerste treffer voor Real Madrid sinds september 2019.

De voorsprong én het solide optreden van de Real Madrid-defensieve bood trainer Carlo Ancelotti alle vertrouwen in een goede afloop. Maar na het eerste kwartier van de tweede helft zag het er allemaal heel anders uit.

Na de gelijkmaker van Marti Roger schoot José Campaña met een geweldige volley Levante op voorsprong. Het noopte Ancelotti tot ingrijpen. Zijn wissels sorteerden effect, want verse kracht Vinícius Júnior bracht in de 73ste minuut de gelijkmaker op het scorebord.

De 2-2 bleek echter niet de opmaat voor een ontsnapping. Sterker nog, in de 79ste minuut pakten er nieuwe donkere wolken samen voor Real boven Estadi Ciutat de València. Rober Pier zette Levante andermaal op voorsprong. De verdediger kon scoren nadat David Alaba de bal ongelukkig op zijn hoofd had gekregen.

In de slotfase deed Vinícius met een schitterende treffer weer van zich spreken; 3-3. Met vijf minuten officiële speeltijd op de klok gloorde een ontsnapping, zeker nadat Levante-doelman Aitor Fernández wegens hands een rode kaart had geïncasseerd. Met veldspeler Rúben Vezo op doel – alle wissels waren gebruikt – probeerde Levante te overleven. Daarin slaagde de thuisploeg, zodat Real Madrid net als Barcelona op de tweede speeldag het eerste puntenverlies incasseerde. Kampioen Atlético Madrid won wel.