Sevilla haalt nieuwe spits: wat betekent dit voor Luuk de Jong?

Reacties

Sevilla heeft met Rafa Mir een nieuwe centrumaanvaller binnengehaald. De grote vraag is wat dat betekent voor de positie van Luuk de Jong bij de Spaanse subtopper.

Sevilla haalt nieuwe spits: wat betekent dit voor Luuk de Jong?
© Pro Shots

De dertigjarige De Jong heeft er nu twee seizoenen bij Sevilla op zitten en was in zijn eerste jaar direct de grote man in de gewonnen Europa League-finale. Desondanks was de Nederlander vorig seizoen geen vaste basisspeler. Hij deed weliswaar in 34 competitiewedstrijden van Sevilla mee; in twintig van die duels moest hij genoegen nemen met een invalbeurt.

Sevilla-coach Julen Lopetegui gaf regelmatig de voorkeur aan Youssef En-Nesyri en heeft nu ook de beschikking over Rafa Mir. De 24-jarige spits is voor naar verluidt vijftien miljoen euro overgenomen van Wolverhampton Wanderers en heeft een zesjarig contract getekend in zijn vaderland. Vorig seizoen kwam Rafa Mir, die met Spanje deelnam aan de Olympische Spelen, op huurbasis uit voor Huesca.

De transfer van Rafa Mir zal de technische leiding van PSV ongetwijfeld op scherp zetten. De Eindhovenaren hopen deze transferzomer nog een extra spits te kunnen begroeten en hopen daarbij op de terugkeer van De Jong. Zijn contract bij Sevilla loopt nog twee jaar door. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.