Sevilla en Spaanse bond willen overleden Reyes eren met EL-finale

Reacties

Op een vergadering van de Spaanse voetbalbond (RFEF) heeft de bond uitgesproken dat het graag in samenwerking met Sevilla gastheer wil zijn van de Europa League-finale in 2021. Dit ter ere van José Antonio Reyes, die eerder deze maand op 35-jarige leeftijd overleed na een auto-ongeluk.

Sevilla en Spaanse bond willen overleden Reyes eren met EL-finale

Onder het motto Reyes de Europa (vrij vertaald: Koningen van Europa) hoopt Sevilla samen met de RFEF dat de finale van de Europa League 2020/21 wordt afgewerkt in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Reyes won in zijn carrière liefst vijfmaal de Europa League. Drie keer met Sevilla, twee keer met Atlético Madrid.

De vergadering op het kantoor van de RFEF begon met een eerbetoon aan Reyes, die op 1 juni verongelukte. De vader en broer van de overleden voetballer waren ook aanwezig. Daarna werd uitgesproken dat zowel de bond als Sevilla de finale van de Europa League naar Spanje wil halen. Dit jaar werd de eindstrijd in Baku afgewerkt, volgend jaar is al gekozen voor het Poolse Gdansk als speelstad.

Het is nog niet zeker dat Sevilla ook daadwerkelijk gastheer mag zijn in 2021. In februari werd al bekend dat de Spaanse stad samen met Tbilisi (Georgië) geïnteresseerd was, deze twee steden hebben de kandidatuur ook daadwerkelijk doorgezet. Binnenkort zal de keuze op één van de twee steden vallen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.