Seuntjens deelt in feestvreugde De Graafschap, ook ADO triomfeert

De Graafschap en FC Groningen hebben vrijdag tijdens de 23ste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie de stijgende lijn voortgezet middels een thuiszege. De uitgesproken promotiekandidaat ADO Den Haag rekende eenvoudig af met FC Emmen, Roda JC Kerkrade daarentegen ging in de fout.

ADO Den Haag
3 - 0
FC Emmen
FC Emmen

ADO Den Haag verslikte zich maandag in VVV-Venlo (2-1) en aasde dus op revanche in het thuisduel met het moeizaam draaiende FC Emmen. Mede door zwak verdedigen van de bezoekers was het al vroeg duidelijk dat die er zou komen. Na een kwartier schoot Henk Veerman uit de draai raak en via Lasse Vigen Christensen werd het negen minuten voor rust zelfs 2-0 voor het oppermachtige ADO. FC Emmen stelde daar nauwelijks iets tegenover en kreeg bij het scheiden van de markt nog een goal van Jort van der Sande om de oren. De equipe van Fred Grim dobbert als degradant uit de Eredivisie in de middenmoot rond en moet stevig aan de bak om de play-offs te bereiken. ADO, waar aanwinst Alex Schalk nog rook aan een goal, aast op rechtstreekse promotie.

De Graafschap
3 - 0
VVV-Venlo
VVV-Venlo

De Graafschap doet ook mee in de strijd om directe promotie en tegen VVV-Venlo deed het opnieuw goede zaken. Na een vloeiende aanval brak Devin Haen na 32 minuten de ban. Het talent hoefde alleen nog maar binnen te tikken op aangeven van David Flakus Bosilj. De Superboeren, in 2019 voor het laatst actief in de Eredivisie, zaten na 55 minuten in een zetel toen Jeffry Fortes doel trof uit een corner. Via onder anderen Donny Warmerdam kreeg De Graafschap nog een kans op een derde goal, maar die viel pas na de entree van Ralf Seuntjens. De invaller scoorde met een heerlijke knal, zijn eerste thuisdoelpunt sinds zijn rentree. Wegens hands buiten het strafschopgebied kreeg VVV-doelman Jan de Boer vlak voor tijd nog een rode kaart.

Roda JC Kerkrade
0 - 0
Jong FC Utrecht

Omdat koploper Willem II maandag pas in actie komt, op bezoek bij Jong PSV, kreeg Roda JC de kans de achterstand op de Tilburgers terug te brengen tot drie punten. De Limburgers gaven dan ook vol gas tegen Jong FC Utrecht, maar doelverdediger Kevin Gadellaa bleek voor rust niet te passeren.

Ook na de onderbreking lukte het Roda JC maar niet het overwicht te vertalen in een treffer. Zelfs een strafschop was niet besteed aan de ploeg van Bas Sibum: Enrique Peña Zauner geselde de lat. Jong FC Utrecht rook hierna bloed en was enkele keren dicht bij de 0-1. Na een onderbreking wegens bekertjes op het veld leek Roda JC alsnog te scoren, maar wegens buitenspel ging de treffer van Metehan Güclü niet door.

FC Groningen
4 - 1
Jong AZ
Jong AZ

Na een dramatische seizoenstart zit FC Groningen de laatste weken in de lift. Tegen Jong AZ moesten de noorderlingen wel snel in de achtervolging, want het was Ernest Poku die de bezoekers op voorsprong bracht. De jonge aanvaller sloeg toe na een heerlijke solo. Nog voor het half uur had FC Groningen de schade meer dan hersteld. Eerst schoot Johan Hove de 1-1 binnen, waarna Romano Postema een strafschop verzilverde. Jong AZ had daar niet van terug en incasseerde na rust nog goals van opnieuw Postema en Thom van Bergen.

Helmond Sport
1 - 0
NAC Breda
NAC Breda

Voor NAC Breda lijkt een plek in de toptwee uit zicht na een nederlaag bij Helmond Sport. De ploeg van Jean-Paul van Gastel had het erg lastig tegen de provinciegenoot, ook doordat Matthew Garbett en Roy Kuijpers binnen het kwartier al uitvielen met een blessure. NAC-verdediger Jan Van den Bergh moest zelfs nog op knappe wijze een bal van de lijn halen voordat diep in de blessuretijd goalgetter Martijn Kaars weer eens het verschil maakte.