FC Groningen - Jong AZ

Jong AZ heeft de uitwedstrijd tegen Groningen 4-1 verloren in de Eerste Divisie op vrijdag. Het bezoekende team startte goed en nam na 14 minuten de leiding na een doelpunt van Ernest Poku, op aangeven van Kees Smit. Johan Hove bracht in de 22ste minuut Groningen op gelijke hoogte, met een assist van Wouter Prins. Romano Postema bracht in de 27ste minuut de thuisploeg op voorsprong. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Postema en voerde de voorsprong op na een assist van Thom van Bergen. Van Bergen voerde in de 70ste minuut de score verder op voor Groningen. In de laatste vijf wedstrijden heeft Groningen vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl Jong AZ twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Op maandag 5 februari om 20.00 uur ontvangt Jong AZ Roda JC op het AFAS Trainingscomplex.