Sensationele Bellingham stapt in voetsporen van Sneijder en Ronaldo

Reacties

Jude Bellingham heeft de voetbalwereld aan zijn voeten liggen. De Engelsman is een sensatie in zijn eerste weken bij Real Madrid. Daardoor schaarde hij zich afgelopen weekend in een illuster rijtje.

Sensationele Bellingham stapt in voetsporen van Sneijder en Ronaldo
© Pro Shots
Celta de Vigo
Celta de Vigo
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Door op bezoek bij Celta de Vigo vlak voor tijd de winnende treffer te maken, maakte hij ook in zijn derde duel in La Liga een treffer. Zijn totaal kwam, na slechts zes doelpogingen, zelfs al op vier doelpunten. Slechts twee Madridista’s gingen Bellingham deze eeuw voor met zo’n productieve start in het shirt van De Koninklijke.

Wesley Sneijder is de helft van dat illustere tweetal. De recordinternational van het Nederlands elftal maakte in 2007 ook in zijn eerste drie wedstrijden een doelpunt. Cristiano Ronaldo deed hem dat twee jaar later dunnetjes na. Daarna duurde het veertien jaar voor het een topaankoop weer eens wist te lukken, maar Bellingham flikte het afgelopen weekend.

Vier van de zes doelpunten die Real Madrid maakte, kwamen vooralsnog van Bellingham. De laatste speler die zo beslissend was bij een seizoenstart van de Spaanse grootmacht, was Iván Zamorano. De Chileen maakte in 1994 eveneens vier van de eerste zes doelpunten. Dat bleek de opmaat voor een succesjaar, want Real Madrid won later dat seizoen de landstitel.

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.