Besluit Kroos maakt veel los: 'Je had nog zoveel kunnen geven'

Reacties

Toni Kroos kondigde afgelopen dinsdag aan dat hij na het EK een punt achter zijn loopbaan zet. Dat onverwachtse besluit heeft heel wat losgemaakt in de voetbalwereld.

Besluit Kroos maakt veel los: 'Je had nog zoveel kunnen geven'
© Pro Shots

Zo ook bij zijn partner in crime Luka Modric. 'De voetbalwereld is verdrietig omdat een historische voetballer vertrekt', schrijft de Kroaat op zijn Instagram. 'Ik geef toe: ik ben ook erg verdrietig. Vriend, je bent een legende van deze sport en een legende van Real Madrid. Er zal nooit meer een Toni Kroos zijn. En wij zullen dit gouden tijdperk bij de club nooit vergeten. Je hebt alles bereikt, maar je hebt er nog één te gaan.' Modric doelt uiteraard op de aanstaande Champions League-finale tegen Borussia Dortmund.

Lucas Vázquez reageerde op X (voorheen Twitter) op ludieke wijze op het besluit van Kroos. De Duitse middenvelder plaatste daar dat hij nu in ieder geval wel trending was op het platform. 'Fuck you', in combinatie met vier middelvingers, was daarop de reactie van Vázquez. De Spanjaard was uiteraard niet echt boos op zijn teamgenoot. Op Instagram schreef hij een langere, emotionele reactie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Teamgenoot Vinicius Júnior kwam met eenzelfde ode aan Kroos. 'Geniaal. Dat was het beste woord dat ik kon vinden om jou te beschrijven. Je had nog zoveel kunnen geven, maar ik begrijp je. Bedankt voor iedere pass, alle begeleiding en alles dat ik heb mogen leren in de afgelopen jaren.' Ook Federico Valverde sprak zijn bewondering over de Duitse middenvelder uit

Ook Bayer Leverkusen-trainer Xabi Alonso stond stil bij het besluit. Hij speelde bij Real twee wedstrijden met Kroos in de Spaanse Supercopa. 'Het is, zoals altijd bij hem, een slimme beslissing om zijn carrière op zijn hoogtepunt te beëindigen. Ik heb Toni leren kennen als een speler van wereldklasse, een generatietalent', aldus Alonso op de persconferentie voorafgaand aan de Europa League-finale tegen Atalanta.

De Madrileense krant AS was het met de woorden van Alonso eens. 'Danke Toni', valt op de voorpagina van woensdag te lezen. 'Kroos kondigt zijn afscheid aan na het EK op zijn beste moment als speler.' De cover van Marca was misschien nog wel een stukje mooier, met de herkenbare Adidas-schoenen van Kroos in beeld. 'Voetballers als Kroos worden niet meer gemaakt', stelde de Spaanse sportkrant.

De voorpagina van Marca op woensdag.
© Marca
De voorpagina van Marca op woensdag.

Spelersprofiel

T. Kroos


Geboortedatum:
4 januari 1990
Leeftijd:
34
Geboorteplaats:
Greifswald
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Real Madrid
Nationaal team:
Duitsland
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.