Scorende Struijk kan Leeds niet nog eens van pijnlijke uitschakeling redden

Reacties

Het League Cup-avontuur van Leeds United is dinsdagavond in de tweede ronde gestrand. Salford City, actief in League Two, nam de strafschoppen beter dan de Premier League-degradant. Pascal Struijk scoorde voor Leeds, net als in de vorige ronde, maar nu kon hij zijn ploeg niet meer redden.

Scorende Struijk kan Leeds niet nog eens van pijnlijke uitschakeling redden
© Pro Shots
Salford City
Salford City
ns
1 - 1
Leeds United
Leeds United

In het Peninsula Stadium begon de thuisploeg er furieus aan. De geslepen spits Matt Smith, al zijn hele profbestaan actief op de lagere niveaus van het Engelse profvoetbal waaronder een seizoen bij tegenstander Leeds United, opende na ruim een half uur de score. Lang leek Salford de wedstrijd in de reguliere tijd te gaan winnen, totdat Struijk een kwartier voor tijd een blamage uitstelde.

Van uitstel kwam geen afstel. Leeds had veruit het meeste balbezit en de beste kansen, maar kon de winnende goal niet forceren. In de strafschoppenreeks konden ze ineens wel bijna allemaal het net vinden, maar dat gold ook voor Salford: van de eerste negen strafschoppen wisten beide ploegen er acht te benutten. De tiende van Leeds ging mis: Jamie Shackleton faalde. Ossama Ashley ook, maar door te vroeg uitlopen mocht hij herkansen. In tweede instantie benutte hij zijn pingel wél en schoot Salford zodoende naar de derde ronde.

Groot feest bij de club, die bovendien geleid wordt door een aantal clubiconen van Manchester United, een bittere vijand van Leeds. Het zoet van de overwinning zal er alleen maar zoeter van gaan smaken. Salford gaat in de koker voor de loting voor de derde ronde en zou daarin onder meer het instromende Man Utd van Erik ten Hag kunnen treffen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Salford City
Meer over Salford City
Meer Leeds United
Meer over Leeds United
Meer League Cup
Meer over League Cup
Meer P. Struijk
Meer over P. Struijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.