Pechvogel Nkunku weer weken 'out': 'Hij is niet dezelfde als voorheen'

Reacties

Christopher Nkunku is weer enkele weken uit de roulatie bij Chelsea. In totaal miste hij dit seizoen al 27 wedstrijden. Tegen Liverpool is hij voor de derde keer geblesseerd geraakt.

Pechvogel Nkunku weer weken 'out': 'Hij is niet dezelfde als voorheen'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
nv
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Afgelopen zomer kwam de Fransman voor zestig miljoen euro over van RB Leipzig. Na een sterke voorbereiding liep Nkunku een knieblessure op, die hem tot 19 december aan de kant hield. Begin 2024 miste hij weer vijf duels door een heupblessure en in de League Cup-finale tegen Liverpool raakte hij opnieuw geblesseerd.

Op de persconferentie vertelde Mauricio Pochettino dat hij er naar verwachting drie tot vier weken uit ligt. 'Dit is heel moeilijk voor hem. Hij ging als een raket in de voorbereiding en raakte toen geblesseerd. Zelfs in de wedstrijden dat hij wel heeft gespeeld tussendoor, was hij nooit dezelfde speler als voorheen. We hebben de Nkunku uit Duitsland in ons hoofd, maar dat is iemand anders. Dan is het soms oneerlijk om over hem te oordelen.'

Zodoende kampt Chelsea met wat personele problemen, mede door de honderdtwintig minuten tegen Liverpool, waarin Chelsea de finale verloor. 'Connor Callager, Ben Chillwell, Malo Gusto, Levi Colwill, Axel Disasi, Moisés Caicedo, Enzo Fernandez, allemaal waren ze moe. En door blessures van Romeo Lavia, Lesley Ugochukwu en Carney Chukwuemeka konden we ook weinig vanaf de bank.' Daarnaast waren ook Wesley Fofana, Thiago Silva, Reece James, Marc Cucurella en Benoît Badiashile afwezig.

Woensdagavond om 20.30 uur wacht de volgende wedstrijd voor Chelsea. Dan is Leeds United de tegenstander in de FA Cup.

Wo 28 feb.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.