Scorende Rekik verslaat Van Drongelen, Wolfsburg sprokkelt punt

Hertha BSC heeft zaterdag mede dankzij een doelpunt van Karim Rekik gewonnen van het zwalkende Hamburger SV, waar Rick van Drongelen in de basis stond. Het VfL Wolfsburg van Paul Verhaegh en bankzitter Riechedly Bazoer ging onderuit bij Schalke 04.

Hertha BSC - Hamburger SV 2-1
Hertha tegen HSV was ook een confrontatie tussen Rekik en Van Drongelen. De club uit de Duitse hoofdstad won dankzij onder anderen Rekik, die trefzeker was. Ploeggenoot Niklas Stark opende al vroeg de score door uit een corner van Marvin Plattenhardt boven iedereen uit de torenen en in de verre hoek raak kopte.

De goal van Rekik mocht er ook zijn. Ook hij trof uit een hoekschop het doel. Mitchell Weiser legde aan, Rekik bleef voor zijn tegenstander en kopte binnen. Voor de Nederlander betekende het zijn eerste treffer voor Hertha, de club waar hij afgelopen zomer ging spelen na een verblijf bij Olympique Marseille. De aansluitingstreffer van Jann-Fiete Arp zorgde nog voor een spannende slotfase, maar de punten bleven in Berlijn.

Bekijk hier de treffer van Rekik:

Schalke 04 - VfL Wolfsburg 1-1
Bazoer moest opnieuw vanaf de bank toekijken bij het Wolfsburg van trainer Martin Schmidt. Verhaegh begon wel in de basis en kreeg vlak voor rust de openingstreffer om zijn oren. Nabil Bentaleb verzilverde een strafschop. Die kans kreeg Mario Gómez in de tweede helft ook, maar de spits schoot over en gleed - tot hilariteit van de Schalke-fans - ook nog uit.

De tweede helft was een stuk minder sprankelend. Schalke probeerde de voorsprong vast te houden, terwijl Wolfsburg ook niet tot veel kansen kwam. De inbreng van aanvaller Divock Origi bleek een goede zet van Schmidt. De huurling van Liverpool tikte diep in de extra speeltijd een voorzet binnen, waardoor Wolfsburg alsnog een punt pakte. Op de ranglijst schiet de ploeg er weinig mee op. Wolfsburg staat dertiende.

1899 Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 1-3
Hoffenheim leed tegen Borussia Mönchengladbach pas de tweede nederlaag van dit seizoen. De thuisploeg opende na 25 minuten de score via Kerem Demirbay, die compleet vrij stond en na een teruggekopte voorzet vanaf de rand van het strafschopgebied fraai raak schoot: 1-0. Na rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte dankzij Thorgan Hazard, die een voorzet van Vincenzo Grifo op de borst aannam en fraai afwerkte.

In de slotfase trokken de gasten het duel naar zich toe. Matthias Ginter zorgde, na een goede actie van Grifo, voor 1-2. Verdediger Jannik Vestergaard besliste het duel door uit een corner van dichtbij raak te koppen. Mönchengladbach klimt door de zege over Hoffenheim heen op de ranglijst en staat zesde. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann zakt naar plaats zeven.

Bayer Leverkusen - 1. FC Köln 2-1
Het geplaagde 1. FC Köln van de onomstreden trainer Peter Stöger won dit seizoen nog niet in de Bundesliga en ook tegen Bayer Leverkusen kreeg de ploeg het niet voor elkaar. Sehrou Guirassy zorgde nog wel voor de voorsprong, maar in de tweede helft vocht de thuisploeg zich terug. Eerst rondde Leon Bailey af na een fraaie steekpass van Kevin Volland en Sven Bender zorgde na een kopbal van Jonathan Tah voor 2-1. Hierdoor blijft Köln met twee schamele punten onderaan.