Scorende Dolberg geeft passend antwoord op Franse criticasters

Reacties

Kasper Dolberg heeft zaterdagavond zijn tweede doelpunt gemaakt voor OGC Nice. Voldoende voor een zege was dat niet, want de thuiswedstrijd tegen Lille eindigde in een gelijkspel.

Scorende Dolberg geeft passend antwoord op Franse criticasters
Nice
Nice
1 - 1
Lille
Lille

Dolberg merkte deze week dat de sfeer snel kan omslaan bij de Franse media. De Deense spits scoorde vorig weekend tegen Dijon (2-1 winst), maar speelde midweeks tegen AS Monaco (3-1 nederlaag) een mindere wedstrijd. Vervolgens kreeg hij lage cijfers van enkele kranten en vergeleek een analist op televisie Dolberg met een Nederlandse toerist aan de Cote d'Azur, omdat het hem allemaal weinig zou interesseren.

De spits stond in Nederland te boek als ijskonijn, omdat in veel gevallen koel bleef. Die eigenschap is Dolberg nog niet kwijt, zo bleek tegen Lille. Na balverlies van de tegenstander bediende Arnaud Lusamba de Deense aanvaller, die met twee verdedigers om zich heen kalm bleef en afrondde voor 1-0. Helaas voor Dolberg volgde de gelijkmaker kort daarna al via Luiz Araújo, die van afstand op prachtige wijze raak schoot.

Daarmee was het grootste spektakel al geweest in de wedstrijd. Pierre Lees Melou was tot twee keer toe dicht bij de 2-1 voor Nice, maar die viel niet meer. Ook een vrije trap van Lusamba in de extra tijd trof geen doel. Nice en Lille staan dicht bij elkaar op de ranglijst. De ploeg van Dolberg heeft dertien punten en staat op de vijfde plek. Lille is de nummer vier met één punt meer.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2019/2020

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Lille
28
15
4
9
35-27
+8
49
5
Nice
28
11
8
9
41-38
+3
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer OGC Nice
Meer over OGC Nice
Meer K. Dolberg
Meer over K. Dolberg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.