Schwaab stopt briefje Van Bommel in sok: 'Er stond een heel verhaal op'

Reacties

PSV won zaterdagavond thuis van NAC Breda (2-0). Opvallend moment in de tweede helft was een briefje dat Daniel Schwaab kreeg uit handen van zijn trainer. Mark van Bommel gaf extra instructies voor de positionering bij vrije trappen en hoekschoppen van NAC.

Schwaab stopt briefje Van Bommel in sok: 'Er stond een heel verhaal op'

Michal Sadílek overhandigde zijn teamgenoot het briefje met een boodschap van hun trainer. Wat Van Bommel hem precies duidelijk wilde maken, kon Schwaab tot zijn eigen vermaak niet goed uitleggen bij FOX Sports. 'Ik heb geen idee. Het was voor de standaardsituaties tegen ons', sprak de verdediger lachend.

'Dat was alleen omdat Sadílek erbij kwam, ja. Ik heb wat dingen opgepakt en bij de corner geregeld dat iedereen een man oppakte, maar ik heb niet het hele verhaal dat erop stond aan iedereen verteld. De scheidsrechter wilde dat ik het briefje verstopte. Ik wilde het in mijn hand houden om er nog eens naar te kijken, maar dat wilde hij niet. Doe die maar weg, zei hij.'

Van Bommel lichtte zelf ook toe waarom hij een briefje meegaf aan Sadílek. Nadat hij twee wissels had doorgevoerd wilde hij dat iedereen op de hoogte was wie wie dekte bij vijandelijke hoekschoppen en vrije trappen. 'Dan kun je dat beter via een briefje doen dan langs de kant staan te schreeuwen', aldus de PSV-coach.

Terug naar Schwaab. Die kreeg naar aanleiding van het eerdere interview van Luuk de Jong bij FOX Sports ook de vraag voorgelegd of PSV niet over 'veel scoren' moet praten, in plaats van over 'weinig weggeven'. De Duitse verdediger stelde daarop dat het beide van belang is in de fase waarin de Eindhovenaren zich bevinden.

'Eerst gaat het over winnen, daarná pas over de manier waarop. Op dit moment is het niet zo makkelijk, dat kun je zien. We hebben wel eens beter gevoetbald en het is belangrijk dat je dan de nul houdt. Wij hebben echter altijd de kwaliteit om te scoren. Het begint met goed verdedigen, daarna kun je voetballen en scoren', aldus Schwaab.

'Ook als de vorm minder is, levert Dumfries veel energie bij PSV'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.