Schutterend Juventus boekt zuinige zege op pover Genoa

Juventus is er zondagavond met horten en stoten in geslaagd om Genoa te verslaan. Dankzij een bijzondere treffer van Juan Cuadrado en een late goal van Paulo Dybala boekte De Oude Dame op eigen veld een schamele zege: 2-0.

Juventus
Juventus
2 - 0
Genoa
Genoa

De wedstrijd was nog geen tien minuten oud of de bezoekers in Turijn konden op de banken staan. Nadat de voltallige luchtmacht van Juventus in het strafschopgebied van Genoa-doelman Salvatore Sirigu arriveerde, besloot de 33-jarige Cuadrado het met succes in één keer te proberen. Luttele minuten daarna bracht Sirigu redding op de inzet van Federico Bernardeschi. Enkele momenten daarna sprak Sirigu zijn defensie toe nadat Dybala ongestoord uit kon halen. De geplaatste poging van de Argentijnse aanvaller zeilde net over de linkerkruising.

Tien minuten voor het rustsignaal was daar plots dé kans voor Oranje-international Matthijs de Ligt. De verdediger had een perfecte voorzet letterlijk voor het inkoppen, maar knikte de bal recht op het lijf van de sterk spelende Sirigu. De doelman reageerde eveneens adequaat door Álvaro Morata de rebound te ontnemen.

Sirigu
Na de pauze was het spelbeeld nagenoeg hetzelfde. Het verdedigend opererende Genoa slaagde er niet in gevaarlijk te worden voor het doel van Wojciech Szczesny. Sterker nog: Genoa slaagde er niet in om ook maar één keer op doel te schieten. Kort na de pauze werd Juventus wel gevaarlijk, maar opnieuw schoot Dybala over en vond Morata wederom Sirigu op zijn weg naar het bevrijdende tweede doelpunt. Toen Sirigu na ruim een uur nogmaals Dybala en Morata van het scoren afhield, kon de Man of the Match-prijs hem nauwelijks meer ontgaan.

Juventus-coach Massimiliano Allegri bracht een kwartier voor tijd Moise Kean in het veld voor Morata om de overwinning te bezegelen, maar toen kon ook de 21-jarige invaller niet voor de bevrijdende tweede treffer zorgen. Dat lukte vijf minuten voor het einde van het duel alsnog. Dybala verschalkte Sirigu en brak daarmee definitief het verzet van Genoa, dat ook met veteraan Goran Pandev geen moment gevaarlijk werd. Door de overwinning stijgt Juventus naar plek vijf in de Serie A. Genoa staat, met slechts tien punten uit zestien duels, op plek zestien en daarmee in de gevarenzone.

Sampdoria
Sampdoria
1 - 3
Lazio
Lazio

Lazio had op bezoek bij Sampdoria aan slechts één speelhelft genoeg. Na een vroege openingstreffer van middenvelder Sergej Milinkovic-Savic was scherpschutter Ciro Immobille met twee treffers de grote man bij de Biancocelesti. De eretreffer van Manolo Gabbiadini, twee minuten voor het eindsignaal viel, kwam veel te laat. Daarbij stond Lazio toen met tien man na een uitsluiting van Milinkovic-Savic. De Serviër mocht in de 67ste minuut inrukken van scheidsrechter Michael Fabbri na twee gele kaarten vanwege commentaar op zijn arbitrage.