Schorsing Lukaku toch ingetrokken na persoonlijk ingrijpen: 'Gerechtigheid'

Reacties

De Italiaanse bond heeft een streep gezet door de schorsing van Romelu Lukaku als onderdeel van de strijd tegen racisme. De Belgische spits van Internazionale reageerde opgelucht.

Schorsing Lukaku toch ingetrokken na persoonlijk ingrijpen: 'Gerechtigheid'
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 0
Juventus
Juventus

Lukaku was aanvankelijk voor één duel geschorst na zijn rode kaart in het eerste Coppa Italia-duel met Juventus. De Belg kreeg zijn tweede gele kaart omdat hij provocerend zijn treffer zou hebben gevierd, toen de racistisch bejegende spits met een gebaar de Juventus-aanhang het zwijgen wilde opleggen.

Het beroep tegen de straf leverde tot onbegrip van Inter geen succes op. Maar bondsvoorzitter Gabriele Gravina bevestigde zaterdag dat de schorsing toch van de baan is. 'De strijd tegen alle vormen van racisme is een fundamenteel onderdeel van ons sportsysteem', zei de preses over zijn persoonlijke ingrijpen.

Lukaku ziet het als gerechtigheid. 'Ik ben heel erg tevreden met de beslissing van de bondsvoorzitter', zei de spits op de Inter-website. 'Hij heeft de zaak met veel gevoel afgehandeld. Dankzij zijn tussenkomst is gerechtigheid gekomen. Dit is dan ook een sterk signaal naar de hele sportwereld, en zelfs daarbuiten. Dit toont aan dat er een wil is om te strijden tegen racisme.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.