Schmidt tempert euforie na vervolg bijzondere zegereeks en CL-debuut Aursnes

Reacties

Roger Schmidt beleeft een geweldige start van zijn nieuwe avontuur bij Benfica. De voormalig trainer van PSV boekte dinsdagavond tegen Maccabi Haifa zijn vijftiende zege op met Benfica sinds zijn aanstelling.

Schmidt tempert euforie na vervolg bijzondere zegereeks en CL-debuut Aursnes
Benfica
Benfica
2 - 0
Maccabi Haifa
Maccabi Haifa

De Champions League-campagne voor Benfica en Schmidt begon dinsdag met een thuisoverwinning op het Maccabi Haifa van Tjaronn Chery. Door treffers van Rafa Silva en Alejandro Grimaldo schreef Schmidt zijn vijftiende overwinning bij als trainer van de Portugese topclub.

Benfica bleef in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ongeslagen en won alle duels in de voorronde én de play-offs van de Champions League: van FC Midtjylland en Dinamo Kiev. In de Primeira Liga is Benfica na vijf speelrondes nog zonder puntenverlies.

Schmidt hoopt de ongeslagen serie uiteraard vast te houden, maar is ook op zijn hoede voor tegenslag. 'Maccabi Haifa kan ook nog altijd de groep winnen. Alles is mogelijk in voetbal. We zitten in een zware groep', zei Schmidt, die ook gekoppeld is aan Juventus en Paris Saint-Germain. 'We moeten ons nu focussen op Juventus-thuis. Ons doel is om te overwinteren in de Champions League. We zijn niet de favoriet, dat is duidelijk. Er is nog een lange weg te gaan.'

Debuut Aursnes
Voormalig Feyenoorder Fredrik Aursnes maakte als invaller voor David Neres zijn debuut voor Benfica in de Champions League. 'Dit is een geweldig gevoel. Als kind keek ik al naar de Champions League en dan hoop je daar ook ooit in te spelen. Het was een lastige wedstrijd, maar we hebben goede zege geboekt', zei de middenvelder tegen A Bola.

Aursnes maakte eind vorige maand de overstap van Feyenoord. 'Het bevalt me tot nu toe heel goed in Portugal. Ik ben goed ontvangen bij de club en maak onderdeel uit van een geweldig team. We moeten de stijgende lijn zien vast te houden', aldus de Noor, die in de Primeira Liga twee keer als invaller binnen de lijnen kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.