Mbappé legt Juventus over de knie, prima CL-start voor Schmidt

Reacties

Paris Saint-Germain en Benfica zijn het hoofdtoernooi van de Champions League begonnen met een overwinning. Bij de Parijzenaren was Kylian Mbappé de grote man.

Mbappé legt Juventus over de knie, prima CL-start voor Schmidt
© Pro Shots
PSG
PSG
2 - 1
Juventus
Juventus

PSG begon uiteraard met Lionel Messi, Neymar en Mbappé aan de aftrap in het Parc des Princes en al vroeg toonden de sterren hun klasse. Mbappé werd met een prachtig wippertje bediend door Neymar en volleerde knap raak in de vijfde minuut: 1-0. Na een eenzijdig eerste kwartier beet Juventus voor het eerst van zich af via Arek Milik, die zijn kopbal knap gekeerd zag worden door Gianluigi Donnarumma.

In de 22ste minuut sloeg Mbappé opnieuw toe. Na een combinatie met Marco Verratti en Achraf Hakimi rondde hij af in de verre hoek. PSG was sterker, maar verzuimde verder afstand te nemen. Neymar en Mbappé misten kansen, waardoor Weston McKennie de spanning toch weer terug kon brengen met een rake kopbal uit een voorzet van Filip Kostic: 2-1.

Juventus bleef hopen op een resultaat en dus bracht PSG-trainer Christophe Galtier debutant Carlos Soler binnen de lijnen voor Lionel Messi. De Parijzenaren gaven de winst vervolgens niet meer uit handen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Benfica
Benfica
2 - 0
Maccabi Haifa
Maccabi Haifa

Onder Roger Schmidt denderde Benfica op indrukwekkende wijze door de voorrondes van de Champions League heen en ook bij de start van het hoofdtoernooi maakten de Portugezen een prima indruk. Maccabi, met Tjaronn Chery in de basis, hield het een helft vol, maar moest kort na rust capituleren.

Rafa Silva opende in de vijftigste minuut de score en vier minuten later maakte Alejandro Grimaldo er zelfs al 2-0 van. De linksachter met de fluwelen traptechniek schoot de bal van afstand prachtig in de bovenhoek en zorgde zo voor het hoogtepunt van de avond in Lissabon.

Om die voorsprong over de streep te trekken bracht Schmidt halverwege de tweede helft nog Fredrik Aursnes voor David Neres. Voor de ex-Feyenoorder was het zijn Champions League-debuut. Door de 2-0 zege is Benfica voorlopig koploper in Groep H.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.