Schmidt ontsnapt: twee rode kaarten en penalty na 102 minuten

Roger Schmidt blijft maar winnen als trainer van Benfica. Vrijdagavond ontsnapte de Portugese club aan het eerste puntenverlies van het seizoen. De thuiswedstrijd tegen Vizela kende een knotsgekke slotfase.

Benfica
2 - 1
Vizela
Vizela

De bezoekers hadden na twintig minuten verrassend de leiding genomen via Milutin Osmajic. Zo moest Benfica in de achtervolging. Pas na 76 minuten zette David Neres de 1-1 op het scorebord. De Braziliaan schoot de bal in de linkerhoek, tien minuten nadat de van Feyenoord overgekomen Fredrik Aursnes in de ploeg was gekomen.

Pas in de extra tijd trok Benfica de wedstrijd over de streep. De thuisploeg eindigde de wedstrijd met negen spelers. Eerst kreeg Gonçalo Ramos zijn tweede gele kaart na een schwalbe. Vervolgens kreeg de ploeg van Schmidt een penalty na een handsbal van Diego Rosa. Pas na een VAR-check mocht Mário aanleggen en schoot hij in de 102de minuut de 2-1 binnen.

Mário was zo het middelpunt van de feestvreugde, maar in zijn euforie trok de aanvaller zijn shirt uit. Dat deed hij met een gele kaart op zak en dus maakte ook hij de wedstrijd niet af. Benfica boekte wel de vijfde zege van het seizoen en is nog foutloos in de Portugese competitie.