Schmidt prijst PSV ondanks uitschakeling: 'Een fantastische prestatie'

Roger Schmidt heeft ondanks de Europese uitschakeling lovende woorden gesproken over PSV. De Duitse coach vond dat zijn ploeg een fantastische wedstrijd speelde tegen Leicester City in de kwartfinale  van de Conference League (1-2).

PSV
PSV
1 - 2
Leicester City

'We speelden een geweldige wedstrijd, zeker gezien onze issues voor de wedstrijd', zei Schmidt op de persconferentie. 'We speelden goed voetbal, bleven geduldig, maakten een doelpunt en hadden mogelijkheden op de tweede goal. We verdedigden goed. Je kan niet alles tegenhouden, daarvoor hebben ze te veel kwaliteit. Maar het was zeker mogelijk de wedstrijd te winnen, wij hadden na rust ook de tweede goal kunnen maken. Dat had het makkelijker gemaakt, want na rust brachten zij twee snelle spitsen en kwamen we onder druk te staan. Uiteindelijk scoorden zij. Tactisch deden we het meestal goed, maar bij de goal vonden zij de ruimte. Daarna hadden ze meer power om voor de tweede goal te gaan. Dat moeten we accepteren, maar desondanks was het een geweldige wedstrijd met een fantastische prestatie van ons team.'

Wat volgens Schmidt het verschil maakte? 'De kwaliteit van de tegenstander. En we waren niet honderd procent fit, we hadden wat issues', wees de trainer op de personele problemen. 'Een paar spelers hebben de laatste dagen niet kunnen trainen. Dat Philipp Max en Joey Veerman zeventig minuten konden spelen, was een wonder om eerlijk te zijn. Maar ze deden het. En we hadden op de bank geen spelers die stabiliteit in de ploeg konden brengen. Als je voorstaat kan je normaal wissels doorvoeren om het hen moeilijker te maken, maar die opties hadden we niet op de bank. Dat is onze huidige situatie. Dat was uiteindelijk beslissend, maar desondanks hadden we de wedstrijd ook kunnen winnen. Dat zegt alles over de prestatie en de instelling van mijn spelers', aldus Schmidt, die nog niet vooruit wilde kijken naar de bekerfinale tegen Ajax.