PSV bezwijkt onder druk Leicester en geeft plek in halve finale weg

Reacties

PSV is er donderdagavond niet in geslaagd de halve finale van de Conference League te bereiken. De Eindhovenaren kwamen in de return tegen Leicester City op voorsprong via Eran Zahavi, maar gaven die in het laatste kwartier uit handen.

PSV bezwijkt onder druk Leicester en geeft plek in halve finale weg
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 2
Leicester City
Leicester City

PSV hield vorige week knap stand in Engeland (0-0), maar had het vooral de eerste helft wel lastig tegen Leicester. Een week later bleek de ploeg van manager Brendan Rodgers wederom een tegenstander van formaat. De nummer negen van de Premier League zette de Eindhovenaren ook in eigen huis regelmatig vast op eigen veld en werd ook snel enkele keren gevaarlijk zonder dat doelman Yvon Mvogo echt in actie hoefde te komen.

Dat gold wel voor Kasper Schmeichel. Na de sterke start van Leicester waren de eerste echte kansen namelijk voor PSV. Mario Götze nam het Engelse doel na een voorzet van Philipp Max met een volley onder vuur, maar Schmeichel redde uitstekend. Ook op een schot van Mauro Júnior had de Deense doelman een antwoord. De Braziliaan kwam na een wisselpass van Joey Veerman vanaf rechts naar binnen, om met links uit te halen.

Een minuut later was het alsnog raak voor PSV. Youri Tielemans verspeelde de bal na goed drukzetten van de Eindhovenaren, Götze vond met een slim passje Zahavi en de Israëlische spits schoot de bal via een been van Evans in de verre hoek langs Schmeichel. Voor de 34-jarige aanvaller was het zijn achtste Europese treffer van dit seizoen, waarmee hij het record van clubicoon Willy van der Kuijlen en Gerrie Deijkers evenaarde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat PSV de allereerste treffer van het tweeluik maakte, betekende zeker niet dat Leicester zich gewonnen gaf. The Foxes bleven er gevaarlijk uit komen. Voor rust schoot Harvey Barnes net naast toen hij ontsnapte aan de Eindhovense defensie en haalde Jordan Teze op acrobatische wijze een van richting veranderde inzet van James Maddison van de lijn, na rust miste de rappe invaller Patson Daka het doel toen toen hij alleen afkon op Mvogo.

PSV kwam er bij vlagen ook nog wel gevaarlijk uit, maar een schot van de verder vrij onzichtbare Cody Gakpo miste kracht en Veerman mikte van afstand net naast. Leicester bleef de druk verder opvoeren en juist nadat Ibrahim Sangaré een grote kans op de 2-0 had laten liggen, trok Maddison de stand dan toch gelijk. Na voorbereidend werk van invaller Ayoze Pérez schoot de Engelse middenvelder de bal in het dak van het doel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Roger Schmidt had op dat moment met Fredrik Oppegard (19) in plaats van de niet helemaal okselfrisse Max al zijn eerste wissel doorgevoerd en bracht na de gelijkmaker met Ritsu Doan (in plaats van Veerman) en Carlos Vinícius (in plaats van Zahavi) twee verse aanvallende krachten om de beslissing te forceren. Leicester was echter het dichtst bij de overwinning. Mvogo redde knap op een inzet van dichtbij van Ayoze Pérez.

Hoe mooi de redding van de Zwitserse goalie ook was, het bleek uitstel van executie. Enkele minuten later sneed Leicester weer door de defensie van PSV, waar de langdurig geblesseerde Olivier Boscagli ontbrak. In eerste instantie redde Mvogo nog, maar Ricardo Pereira dompelde het Philips Stadion in rouw. Zo liep PSV de eerste Europese halve finale in zeventien jaar mis. Daar kon het ook in de slotfase niks meer aan veranderen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.