PSV doorstaat Premier League-test en houdt stand tegen Leicester City

Reacties

PSV heeft Leicester City in de kwartfinale van de Conference League op een doelpuntloos gelijkspel gehouden. De betere kansen waren voor de Premier League-club, maar de Eindhovenaren hielden stand en hebben nog alle kans op het bereiken van de halve finale.

PSV doorstaat Premier League-test en houdt stand tegen Leicester City
© Pro Shots
Leicester City
Leicester City
0 - 0
PSV
PSV

Voor PSV was het uitduel met Leicester een mooie test: kon het mee in het hoge tempo van de Premier League? Dat was aanpoten voor de Eindhovenaren in het King Power Stadium, al was de eerste grote kans al na twee minuten voor Mario Götze. Joey Veerman zette de Duitse technicus vrij voor doelman Kasper Schmeichel, maar de Deen had een antwoord op zijn inzet. Het was meteen het enige echte gevaarlijke moment van PSV in de eerste helft, al deden Noni Madueke en Cody Gakpo hun best zich te laten zien aan de Engelse clubs die hen met bovengemiddelde interesse volgen.

In het op en neer golvende duel konden de twee buitenspelers het verschil echter niet maken. Het was vooral Yvon Mvogo die zich kon onderscheiden, nu hij van trainer Roger Schmidt de voorkeur kreeg boven Joël Drommel. De Zwitserse doelman zag in de negentiende minuut Kelechi Iheanacho op zich afkomen na balverlies van Veerman op het middenveld, maar de Nigeriaanse spits stiftte voorlangs. Schoten van Timothy Castagne en James Maddison waren een simpele prooi voor Mvogo, die met de schrik vrij kwam toen Harvey Barnes vlak voor rust de lat raakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo bleef PSV met enig fortuin overeind in Leicester en kon het blijven loeren op een uitbraak. Vlak na rust dachten de Eindhovenaren een uitgelezen kans op de openingstreffer te krijgen toen Gakpo over het been ging bij Ricardo Pereira. Scheidsrechter Ivan Kruzliak zag er echter geen penalty in en er was geen VAR om hem op andere gedachten te brengen. Verder had Leicester weinig te vrezen van de Eindhovenaren, waar onder anderen Olivier Boscagli met enkele goede ingrepen zorgde dat ook de dominerende ploeg van Brendan Rodgers na rust weinig meer creëerde.

Schmidt bracht met Ritsu Doan in plaats van de onzichtbare Eran Zahavi en Bruma in plaats van de ongelukkig spelende Madueke nog twee verse aanvallende krachten in de hoop iets te forceren. Het bleek te veel gevraagd voor PSV, zoals ook Leicester in de slotfase weinig tot niets meer creëerde. Tekenend is dat er in totaal slechts drie schoten tussen de palen werden genoteerd (twee voor Leicester, een voor PSV). Na de eerste negentig minuten zijn de twee ploegen daardoor nog volledig in evenwicht, volgende week moet het verschil worden gemaakt tijdens de return in Eindhoven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.