Van Hooijdonk hard voor Schmidt: 'Uitschakeling aan hem te danken'

Reacties

ESPN-analyticus Pierre van Hooijdonk neemt trainer Roger Schmidt de uitschakeling van PSV in de Conference League kwalijk. De Eindhovenaren gingen donderdag in de slotfase van de return in het Philips Stadion onderuit tegen Leicester City.

Van Hooijdonk hard voor Schmidt: 'Uitschakeling aan hem te danken'
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 2
Leicester City
Leicester City

PSV verloor door goals van James Maddison en Ricardo Pereira in het laatste kwartier van de wedstrijd. 'Deze uitschakeling heeft PSV te danken aan de eigen trainer', zei Van Hooijdonk na afloop in de studio van ESPN. 'Vanaf het begin van de tweede helft werd Leicester een stuk sterker dan PSV. Dan moet je je realiseren dat je alleen nog kan counteren.'

Schmidt had volgens de oud-Feyenoorder een ander wisselbeleid moeten hanteren. 'Counteren kan je niet doen met Zahavi, Veerman en Götze. Dan moet je je spits opofferen en wisselen voor snelheid. Dan breng je of Bruma of Vertessen. Het zijn niet mijn favoriete voetballers, maar die zijn wel bloedsnel', aldus Van Hooijdonk, die zag dat Joey Veerman en Eran Zahavi kort na de gelijkmaker naar de kant gingen.

De oud-international wees tijdens zijn kritische analyse op een situatie waarbij Veerman Zahavi de diepte in stuurde. 'Dat is het moment waar je met Vertessen een honderd procent kans hebt. Die loopt alleen op de keeper af. Zahavi is gewoon niet snel en dan is zo'n bal geen kans, terwijl het een fantastische pass is', verklaart Van Hooijdonk.

Dat Schmidt Carlos Vinícius voor Zahavi binnen de lijnen bracht, begreep Van Hooijdonk niet. 'Vinícius is een totaal ander type. Dat is een fysiek sterke spits. Die had je op dat moment niet nodig. Die had je pas nodig toen Leicester de 1-2 maakte. Dan kan je zo'n spits gebruiken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.