Schlemiel Schwaab trekt boetekleed aan: 'Dit mag mij niet gebeuren'

Daniel Schwaab was zondag de schlemiel bij PSV in de verloren topper tegen Ajax (3-1). De verdediger opende met een eigen goal de score en veroorzaakte in de tweede helft de penalty waaruit Ajax zijn voorsprong herstelde. Schwaab speelde na afloop geen verstoppertje en trok het boetekleed aan.

De Duitser baalde van zijn eigen optreden. 'Het was niet lekker', zei Schwaab voor de camera van FOX Sports. 'Zo'n wedstrijd heb je soms, maar als het in een topwedstrijd gebeurt is dat extra jammer.'

Bij de 1-0 was er geen communicatie met Jeroen Zoet. 'Ik hoorde niks, maar wist dat er een tegenstander in mijn rug zat, dus ik moest alles doen om de bal te raken', keek Schwaab terug. 'Pas op het laatste moment zag ik dat Jeroen er ook was. Als hij de bal kan pakken, dan moet hij roepen. Misschien heeft hij dat ook wel gedaan, maar hoorde ik hem gewoon niet. We hebben er nog niet over gesproken.'

'Het was een ongelukkige situatie, dat gebeurt soms', vervolgde Schwaab. 'Maar het was niet zo erg als dat moment in de tweede helft. Wat daar gebeurt, dat mag mij niet gebeuren. Wij komen prima terug in de wedstrijd, met een rode kaart voor Ajax, direct de 1-1 en kansen op 1-2. Maar nu maken zij door die penalty de 2-1. Dat is heel vervelend.'

Schwaab begrijpt dat Björn Kuipers de bal na het bekeken van de videobeelden op de stip legde. 'Ik raak hem (David Neres, red.). Hij liep eerst verder, maar toen voelde hij dat hij ook kon vallen. Ik had gewoon niet moeten glijden: Neres stond op de achterlijn, er kon niks gebeuren. Je moet altijd eerlijk en kritisch zijn en dan ga je weer verder. We staan nog altijd twee punten boven Ajax. Natuurlijk zou het mooier zijn om vijf of acht punten voor te staan, maar als we vanaf nu alles winnen, zijn we gewoon kampioen.'