Mazraoui moet twee duels brommen na karatetrap

Reacties

De KNVB heeft Noussair Mazraoui voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één duel voorwaardelijk. De 21-jarige rechtsback van Ajax kreeg zondag in de topper tegen PSV direct rood.

Mazraoui moet twee duels brommen na karatetrap

In de 57ste minuut kreeg Mazraoui bij een 1-0 voorsprong voor zijn ploeg de rode kaart van scheidsrechter Björn Kuipers. Na een aanname van PSV-linksback Angeliño stuiterde de bal hoog op, met een veel te hoog en vrijwel gestrekt been maakte Mazraoui zich vervolgens schuldig aan een 'buitensporige' overtreding.

Aanvankelijk trok Kuipers geel, maar na ingrijpen van videoscheidsrechter Pol van Boekel ging hij zelf naar de beelden kijken, om de gele prent vervolgens om te zetten in rood. Direct na het vertrek van Mazraoui kwam PSV via Luuk de Jong op gelijke hoogte, maar Ajax trok de wedstrijd alsnog naar zich toe.

Door de schorsing moet Mazraoui twee wedstrijden toekijken. Woensdag en zaterdag is hij er derhalve niet bij als Ajax op bezoek gaat bij respectievelijk FC Emmen en Willem II. Ajax-trainer heeft met Joël Veltman en Rasmus Kristensen (die zondag allebei invielen) twee alternatieven achter de hand.

'VAR zet twee cruciale fouten van Kuipers recht bij Ajax-PSV'
'Ajax moet niet te euforisch worden, PSV heeft alles nog in eigen hand'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.