Van Egmond ziet in topper bevestiging van succesvolle VAR-aanpak

Reacties

De VAR speelde zondag een hoofdrol bij de topper Ajax – PSV (3-1). Scheidsrechter Björn Kuipers zat er op cruciale momenten twee keer naast, maar maakte met dank aan videoscheidsrechter Pol van Boekel beide fouten goed.

Van Egmond ziet in topper bevestiging van succesvolle VAR-aanpak

Kuipers gaf Ajax-rechtsback Noussair Mazraoui rood na een doldwaze actie tegen Angeliño en kende Ajax een strafschop toe na een overtreding van Daniel Schwaab. De ervaren topscheidsrechter nam bij beide incidenten in eerste instantie een andere beslissing, maar stelde die bij na het bekijken van de beelden.

'Een scheids is niet zo tevreden over zijn prestatie als hij de VAR nodig heeft. Aan de andere kant is de VAR daar ook voor bedoeld: als reddingsboei voor als er toch wat fout gaat. Vandaag heeft Kuipers daar twee keer gebruik van gemaakt', stelde scheidsrechtersbaas Dick van Egmond van de KNVB tevreden vast bij FOX Sports.

'Ik heb net als Van Bommel de indruk dat het wel goed zit bij PSV'

Dat ook ervaren mannen als Kuipers de VAR hard nodig blijken te hebben, komt voor Van Egmond niet als een verrassing. 'Leren werken met de VAR is een proces waar we middenin zitten. In alle landen om ons heen is dat precies hetzelfde. En wat we ook zien is dat ook die ervaren mannen met enige regelmaat de mist ingaan, omdat sommige situaties ontzettend lastig te beoordelen zijn. En wat we zien is dat die jonge jongens het helemaal niet slechter doen dan de ervaren scheidsrechters.'

Belangrijker is nog dat foute beslissingen in de afgelopen Eredivisie-speelronde tot een minimum beperkt bleven. De VAR zat er in de ogen van Van Egmond zelfs geen enkele keer naast. 'Alle beslissingen dit weekend waren correct. Voor ons is dat natuurlijk erg prettig, want daar draait het om.'

Tadic: 'Vertrouwen op Kuipers, de beste scheidsrechter van de wereld'
'VAR zet twee cruciale fouten van Kuipers recht bij Ajax-PSV'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.