Schier onklopbaar Olympiakos slikt pijnlijk verlies in aanloop naar PSV

Olympiakos heeft zondag een belabberde generale repetitie beleefd voor de confrontatie met PSV van komende donderdag. De Griekse koploper leed in de derby tegen Panathinaikos de eerste competitienederlaag van dit seizoen en eindigde de wedstrijd met tien man.

© Imago
Panathinaikos
2 - 1
Olympiakos Piraeus

Keek je voor zondag naar de resultaten van Olympiakos in de Griekse Super League, dan zag je veel overwinningen en af en toe een gelijkspel. De laatste nederlaag dateerde van 9 december in de Champions League tegen FC Porto. Met slechts één zege in het miljardenbal slaagden de Grieken erin om op de derde plek te eindigen in Groep C, waardoor nu een tweeluik met PSV volgt in de Europa League.

Uitgerekend aan de vooravond van die Europa League-clash leed Olympiakos de eerste nederlaag van dit seizoen in de competitie. Het ging ook al vroeg mis voor de koploper, want Mauricio zette Panathinaikos na zes minuten op 1-0. Olympiakos, met voormalig Willem II'er Marios Vrousai in de basis, kreeg een paar kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet.

Ook niet na het inbrengen van routinier Mathieu Valbuena en clubtopscorer Youssef El-Arabi. De van PSV gehuurde Bruma ontbrak overigens. Het was Panathinaikos, waar Bart Schenkeveld in de basis stond en Aitor Cantalapiedra inviel, dat de voorsprong in de tweede helft uitbreidde via Younousse Sankharé. El-Arabi bracht de spanning daarna nog wel terug, maar een gelijkmaker zat er niet meer in. Invaller Ousseynou Ba van Olympaikos maakte de wedstrijd niet af, hij kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart.

Het is niet zo dat Olympiakos nu in gevaar komt in de competitie, want de voorsprong op nummer twee Aris is nog altijd groot. Die bedraagt na 22 wedstrijden veertien punten.