Cantalapiedra vindt na Twente-vertrek uitdaging in Griekenland

Reacties

Aitor Cantalapiedra heeft een nieuwe club gevonden. Na zijn vertrek bij FC Twente heeft de 24-jarige Spanjaard nu een akkoord bereikt met Panathinaikos.

Cantalapiedra vindt na Twente-vertrek uitdaging in Griekenland
© Pro Shots

De huidige nummer vier van Griekenland maakt melding van een principeakkoord en verwacht de deal binnen enkele dagen helemaal af te ronden. Het gaat daarbij om een driejarige verbintenis. Ook Besiktas, Trabzonspor, Sivasspor en Real Zaragoza (tweede niveau) hengelden naar de rechtsbuiten.

Cantalapiedra kondigde onlangs zelf zijn transfervrije vertrek uit Enschede aan. De aanvaller speelde twee seizoenen voor Twente en was in zijn debuutjaar een van de grote blikvangers toen de Tukkers naar de Eredivisie promoveerden. In het voorbije seizoen kwam hij op het hoogste niveau tot 21 optredens en zeven goals. Daarmee was hij na Haris Vuckic de meest trefzekere speler bij de nummer veertien van Nederland.

'Het waren twee geweldige jaren', zo keek hij destijds terug. 'Waarschijnlijk was het de beste tijd die ik als voetballer heb gehad. Ik heb de kans gekregen mezelf te laten zien in het profvoetbal. Ik heb veel liefde en steun gekregen van de fans en de geweldige herinneringen hebben een plek in mijn hart.'

Cantalapiedra werd in 2018 door Twente opgepikt bij het tweede elftal van Sevilla en stond eerder onder contract bij Barcelona en Villarreal. Ook bij die clubs kwam hij als jongeling niet verder dan de reserves.

Bij Panathinaikos komt hij de Nederlander Bart Schenkeveld en voormalig Feyenoord-middenvelder Yassin Ayoub tegen. Op Europees voetbal hoeft hij niet te rekenen. Door een door de UEFA opgelegde straf vanwege financiële wanorde mag de roemruchte Griekse club Europa niet in.

Espinosa
Mogelijk is Cantalapiedra niet de enige speler die van FC Twente naar Panathinaikos overstapt. VI weet dat ook Javier Espinosa in beeld is. Ook hij is transfervrij na twee seizoenen in Enschede. Met hem is evenwel nog geen deal bereikt.

Onlangs zoomden we ook al in op de spits van Panathinaikos, aan wie een bijzonder verhaal kleeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Panathinaikos
Meer over Panathinaikos
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Aitor Cantalapiedra
Meer over Aitor Cantalapiedra
Meer Javier Espinosa
Meer over Javier Espinosa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.