Ayoub vertrokken bij Feyenoord en dolblij met Panathinaikos

Reacties

Panathinaikos heeft de komst van Yassin Ayoub bevestigd. De van Feyenoord overgenomen middenvelder is er trots op dat hij de Griekse grootmacht mag gaan spelen.

Ayoub vertrokken bij Feyenoord en dolblij met Panathinaikos
© Pro Shots

De 25-jarige Ayoub kon afgelopen zomer al vertrekken bij Feyenoord, maar besloot toen voor zijn kans te vechten. Dat gevecht heeft de geboren Marokkaan verloren, maar met Panathinaikos heeft hij wel een club van naam gevonden. De Grieken staan momenteel vierde in de Super League. Met Bart Schenkeveld speelt er nog een speler met een Feyenoord-verleden voor Panathinaikos.

'Dit is een hele grote club', zegt Ayoub op de website van zijn nieuwe werkgever. 'De afgelopen twee jaar waren er wat problemen, maar het blijft een grote club. Ik hoorde de naam van Panathinaikos al regelmatig toen ik nog jong was. Ik heb veel informatie opgezocht op internet en toen pas realiseerde ik me hoe geweldig Panathinaikos is. Ik zag video's van veertig-, vijftig-, zestigduizend man die voor deze club juichen. Nu ben ik onderdeel van dit team en kan ik helpen om de club terug te brengen naar waar het hoort te zijn.'

'Natuurlijk wil ik graag kampioen worden, maar laten we het stap voor stap bekijken', vervolgt Ayoub. 'We moeten bouwen aan een sterk team dat geschiedenis kan schrijven. Ik ben niet de beste voetballer van de wereld, maar ik zie mezelf wel als een slimme voetballer. Als een verdediging gesloten is, weet ik toch vaak een opening te vinden. Als voetballer ben ik altijd op zoek naar oplossingen. Ik heb erg veel zin in dit nieuwe avontuur.'

Feyenoord nam Ayoub medio 2018 transfervrij over van FC Utrecht. Waar de spelmaker in de Domstad een belangrijke kracht was, slaagde hij er niet in te overtuigen in Rotterdam-Zuid. Achtereenvolgens Giovanni van Bronckhorst, Jaap Stam en Dick Advocaat zagen in Ayoub geen basisspeler voor de huidige nummer vijf van de Eredivisie. Bij Panathinaikos heeft hij een contract voor 3,5 jaar getekend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.