Scherpen voorlopig tevreden in Brighton: 'Er ligt een mooi plan'

Reacties

Doelman Kjell Scherpen wacht nog op zijn eerste speelminuten bij Brighton & Hove Albion, maar de goalie is geduldig bij de Premier League-club. Afgelopen interlandperiode kwam hij aan zijn minuten bij Jong Oranje, VI sprak toen met de doelman.

Scherpen voorlopig tevreden in Brighton: 'Er ligt een mooi plan'
© Pro Shots

Afgelopen zomer maakte Scherpen de overstap van Ajax naar Brighton en kreeg hij een langlopend contract (tot medio 2025) voorgeschoteld. De kans op speeltijd ligt echter laag bij de Premier League-club. 'Als ik bij Ajax was gebleven deze zomer, dan was het normaliter de bedoeling geweest dat ik verhuurd zou worden. Om een jaar lang alles te spelen. Maar dit is ook een heel mooie kans', stelt Scherpen. 'Je traint dagelijks op topniveau, Premier League-niveau. Dat is topkwaliteit.'

En dat stemt Scherpen tevreden. 'Zij kwamen met een goed plan. Het is niet zo dat ik van derde keeper bij Ajax direct eerste doelman in de Premier League zou worden. Nu hoop ik op zoveel mogelijk minuten. Misschien in bekerwedstrijden en anders in de Onder-23. Dat is voor nu prima. Wat ik zeg: er ligt een mooi plan klaar.'

De teller voor Scherpen staat inmiddels op twee wedstrijden in het tweede elftal van Brighton, de doelman moet vooralsnog teamgenoten Robert Sánchez en Jason Steele voor zich dulden.

Lees het volledige interview met Scherpen, over de interesse van PEC Zwolle, zijn valse start in Engeland en de band met teamgenoot Joël Veltman, op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.