Scherpen schrijft geschiedenis onder de lat bij Ajax

Reacties

Door zijn basisplaats in de kwartfinalewedstrijd tegen AS Roma zet Ajax-keeper Kjell Scherpen een record. Nooit eerder kreeg een doelman uit Nederland op zo'n jonge leeftijd een basisplaats in deze fase van een Europese competitie.

Scherpen schrijft geschiedenis onder de lat bij Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 2
AS Roma
AS Roma

Scherpen werd op 23 januari van dit jaar 21 en was aan het begin van dit seizoen in principe derde keeper van Ajax. Door omstandigheden start de jonge goalie echter donderdagavond onder de lat als Ajax AS Roma treft in de kwartfinale van de Europa League. Andre Onana zit een schorsing uit en Maarten Stekelenburg is niet voldoende hersteld van een blessure.

Voor Scherpen is het ook meteen zijn debuut in Europa. Afgelopen weekend debuteerde hij namens Ajax nog in de Eredivisie, in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Scherpen hield zijn doel niet schoon, maar kon zich in de 1-2 overwinning wel enkele keren onderscheiden voor de Amsterdammers. In totaal keepte Scherpen 69 wedstrijden in het profvoetbal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.