Ten Hag looft Scherpen: 'Hij heeft grote stappen gemaakt'

Reacties

Kjell Scherpen kan terugkijken op een uitstekend Eredivisie-debuut voor Ajax, meent coach Erik ten Hag. De coach van de Amsterdammers complimenteerde de derde doelman na zijn onverwachte optreden tegen SC Heerenveen (1-2).

Ten Hag looft Scherpen: 'Hij heeft grote stappen gemaakt'
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
1 - 2
Ajax
Ajax

Eerste doelman Andre Onana is al maanden geschorst. Zijn vervanger, Maarten Stekelenburg, viel zondag in de warming-up uit. Zodoende kreeg Scherpen vlak voor aanvang van het duel in Friesland te horen dat hij zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie voor Ajax moest gaan spelen.

Ten Hag werd bij de persconferentie gevraagd de Jong Oranje-doelman te beoordelen. 'Heel erg goed', zo luidde die beoordeling. 'Hij redt ons in die één-op- één-situatie op een heel belangrijk moment', verwees de Ajax-coach naar de redding die de voormalige doelman van FC Emmen in huis had toen Mitchell van Bergen hem wilde omspelen.

Eén keer kwam Scherpen heel goed weg, had ook Ten Hag gezien. In een poging op te bouwen schoot hij de bal zo in de voeten van Henk Veerman, die het buitenkansje niet kon omzetten in een goal. 'Op die ene verkeerde inspeelbal na, heeft hij verder uitstekend gekeept. Het is hetzelfde beeld als we bij Jong Oranje zagen en wat we al tijden zien op de training. Dat hij een heel stabiele en evenwichtige indruk maakt.'

Er was wel wat werk voor nodig om Scherpen te krijgen waar hij nu is, legde Ten Hag uit. 'Wij zagen de potentie, maar dat er veel werk aan de winkel was; dat was duidelijk. Hij heeft grote stappen gemaakt, dat zien we nu ook. Dat heeft hij zelf gedaan, maar is ook een compliment voor de staf die daarmee aan het werk is geweest.'

Of er meer werk voor Scherpen wacht, zal ook afhangen van Stekelenburg. Ten Hag tastte zondag nog in het duister over de ernst van de knieblessure van de ervaren goalie. Als hij enige tijd uit de roulatie zal zijn, zal Scherpen hem in een cruciale periode van het seizoen moeten vervangen.

Lees hier de reactie van Scherpen zelf terug.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.