Ten Hag heeft goed nieuws over Mazraoui, Stekelenburg nog vraagteken

Reacties

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft na het duel met SC Heerenveen (1-2) laten weten dat het beter gaat met Noussair Mazraoui. De rechtsback traint inmiddels weer op het veld.

Ten Hag heeft goed nieuws over Mazraoui, Stekelenburg nog vraagteken
sc Heerenveen
sc Heerenveen
1 - 2
Ajax
Ajax

De Amsterdammers moeten het al doen zonder vaste waarden Andre Onana en Daley Blind, terwijl Sébastien Haller in de Europa League door de veelbesproken vinkjes-blunder niet speelgerechtigd is. Mazraoui staat ook al sinds het duel met Heracles Almelo op 13 februari aan de kant.

De Ajax-trainer werd in Friesland tijdens de persconferentie gevraagd naar de situatie van de Marokkaanse international, die lang kampte met verminderd zicht omdat hij op zeer ongelukkige wijze een bal op zijn oog had gehad. 'Er gloort licht in de duisternis', aldus Ten Hag, die eerder nog uitlegde waarom Ajax geen enkel risico nam met de complexe blessure. 'Hij heeft groen licht gehad en is weer in training. Hij heeft de afgelopen week stappen op het veld gezet, dat gaan we deze week uitbreiden. Noussair traint nog niet met de groep mee, maar we hopen dat hij de teamtraining snel weer kan hervatten.'

Zondag haakte ook doelman Maarten Stekelenburg nog af. Hij kampte met knieklachten, maar Ten Hag weet nog niet wat de gevolgen daarvan zijn. Het is dus ook nog onduidelijk of de ervaren goalie van de partij is tegen AS Roma in de Europa League, komende donderdag. 'De exacte aard en ernst van de blessure zullen we moeten afwachten.'

Ajax
Ajax
1 - 2
AS Roma
AS Roma

Mede door het blessureleed, en dan met name het gemis van Daley Blind, experimenteerde Ten Hag zondag met Devyne Rensch op het middenveld. 'Hij heeft het naar behoren gedaan, ik vond het een verantwoord risico', aldus de Ajax-trainer, die eerder ook al aangaf zeker geen spijt te hebben van zijn keuzes.

Lees hier meer over die tactische keuzes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.