Haller zit niet met frustraties: 'Daar klopt helemaal niets van'

Reacties

Sébastien Haller is blij dat hij zondag weer van waarde kon zijn voor Ajax. De recordaankoop van de Amsterdammers werd de matchwinner bij de erg moeizame uitwedstrijd tegen SC Heerenveen (1-2).

Haller zit niet met frustraties: 'Daar klopt helemaal niets van'
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
1 - 2
Ajax
Ajax

Na zijn overstap vanaf West Ham United kende Haller een productieve start in Amsterdam, maar in zijn laatste vier wedstrijden voor de interlandperiode scoorde hij slechts eenmaal. Zondag was het eindelijk weer eens raak: hij verlengde een schot van Lisandro Martínez en bracht zo de 1-2 op het scorebord.

'Het was al even geleden dat ik gescoord had of überhaupt gespeeld had', zei Haller bij ESPN. De Fransman testte voor de interlandperiode positief op corona en miste daardoor het duel met ADO Den Haag. 'Dat gevoel heb ik heel erg gemist. Ik en het team hadden dit nodig. De drie punten zijn heel belangrijk nu, want we gaan al richting het einde.'

Ajax had het zwaar in het Abe Lenstra Stadion en ook Haller speelde niet niet zijn beste wedstrijd. Hij werd gevraagd of het hem nerveus maakte. 'Niet echt. Als het niet loopt, is het natuurlijk een beetje frustrerend, maar dat gebeurt nu eenmaal soms. Mijn eigen spel frustreert me niet, het irriteert me wel dat mensen daarover praten alsof ze weten wat de reden is.'

ESPN-interviewer Hans Kraay Junior haakte daarop in; komt het door het feit dat hij niet is ingescheven voor de Europa League? 'Dit bedoel ik dus', reageerde Haller. 'Jullie vinden het leuk om te praten over de Europese wedstrijden die ik niet speel en dat ik daar gefrustreerd van raak. Daar klopt helemaal niets van. Dat ik niet zo goed heb gespeeld als ik zou willen, heeft daar helemaal niets mee te maken', verzekerde de Fransman.

'Ik kan niet meedoen, maar die dingen gebeuren, ik focus me daar niet op. Als ik op het veld sta, moet ik presteren. Dát is het enige waar ik mee bezig ben', benadrukte Haller.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.