Ten Hag geeft uitleg over voortdurende afwezigheid Mazraoui

Reacties

Ajax-coach Erik ten Hag heeft in aanloop naar het weerzien met Young Boys nog de nodige defensieve kopzorgen. Na de soevereine zege bij PEC Zwolle (0-2) ging de coach van de Amsterdammers in op een van die probleemgevallen: Noussair Mazraoui.

Ten Hag geeft uitleg over voortdurende afwezigheid Mazraoui
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
0 - 2
Ajax
Ajax

De rechtsback is al sinds het duel met Heracles Almelo van 13 februari afwezig. Hij kampt met klachten aan zijn oog. 'Hij kan inmiddels weer goed zien, maar als hij zich inspant is de kans aanwezig dat het gaat verslechteren. Dat is dus gevaarlijk', zo legde Ten Hag uit.

Van een terugkeer in de selectie is zeker nog geen sprake. 'Het was een heel ongelukkig moment. Tegen Heracles kreeg hij een bal op zijn oog en vervolgens had hij verminderd zicht. Alles wordt gevolgd met scans en we moeten geduld hebben tot hij zijn trainingsbelasting kan opvoeren, laat staan wedstrijden kan spelen. Op dit moment is er nog geen blijvende schade, maar als hij te snel begint wel.'

Mazraoui is niet de enige verdediger die in de lappenmand zit. Jurriën Timber miste het duel van zondag omdat hij ziek was, terwijl Daley Blind vanwege knieklachten ook niet van de partij was.

Het is nog maar zeer de vraag of een van de twee Ajacieden donderdag beschikbaar is als Ajax een 3-0 voorsprong in Zwitserland moet verdedigen om bij de laatste acht in de Europa League te geraken. 'Timber is een groot vraagteken en Blind is ook nog een vraagteken', aldus Ten Hag, die tevens uitlegde waarom hij David Neres in Zwolle al halverwege naar de kant haalde. 'Neres heeft geen schade, het was puur uit voorzorg. Hij voelde zijn hamstring. Ik wil geen enkel risico met hem nemen, ook gezien het volle programma.'

BSC Young Boys
BSC Young Boys
0 - 2
Ajax
Ajax
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer N. Mazraoui
Meer over N. Mazraoui
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.